Στo πλαίσιo της προεκλογικής του περιοδείας και με αφορμή την επίσκεψή του στην Τρίπολη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας.

Αρχικά, απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Τίμος Κατσίπος, χαρακτηρίζοντας τον Άδωνι ως ένα μαχητικό στέλεχος της παράταξης κι έναν επιτυχημένο υπουργό καθώς και ο βουλευτής Αρκαδίας με την Νέα Δημοκρατία, Κώστας Βλάσης, τονίζοντας πως είναι ένας άνθρωπος που όποτε έκανε λάθος το αναγνώριζε και το διόρθωνε.

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στην ιστορική μας πρωτεύουσα, την Τρίπολη». Με αυτή την φράση ξεκίνησε την συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την πόλη, ως ένα από τα κυριότερα σημεία που διαμορφώθηκε ο σύγχρονος Ελληνικός πολιτισμός. Χαρακτήρισε δύσκολη την προεκλογική του αυτή εκστρατεία, διότι όπως είπε πρέπει να δημιουργήσει μηχανισμούς που δεν είχε, αλλά το ευχαριστιέται πολύ γιατί πρόκειται για μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.

Σκληρή ήταν η κριτική του για την κυβέρνηση τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και για τους πολίτες που ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους πολίτες το πόση ζημιά θα έκαναν εάν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βεβαίως ότι σε λίγους μήνες, άνθρωπο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεις να το παραδέχεται δημόσια και θα πρότεινα όσοι υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ένα ευχέλαιο να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους» τόνισε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει την ευθύνη ο λαός, απάντησε πως πάντα ο λαός έχει την ευθύνη στις δημοκρατίες. «ΣΥΡΙΖΑ θέλει, ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει» είπε χαρακτηριστικά. «Ο λαός έχει ευθύνη και πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι πολιτικοί ότι δεν πρέπει να τον χαϊδεύουμε. Δεν θα δείξουμε κανένα έλεος και καμιά συμπόνια στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ανάξιος εμπιστοσύνης» είπε με έντονο ύφος.

Όσον αφορά τη διάφορα του, όπως ο ίδιος είπε, από τους τρεις συνυποψήφιους του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως αυτός δεν φοβάται την αριστερά. «Εάν δε συγκρουστούμε με θάρρος και στα ίσια με την αριστερά, δεν θα αλλάξουμε αυτήν την χώρα. Ο Τσίπρας είναι «Άκρα Αριστερά», απλά στην Ελλάδα νομίζουμε ότι το να είσαι αριστερός, είναι κάτι καλό» είπε κλείνοντας.