Σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του αποκαλύπτει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

«Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου» αναφέρει, μεταξύ άλλων  στο «Πρώτο Θέμα» για το διήγημα «θανάτου» που έγραψε, περιγράφοντας τα όσα έζησε ως υπουργός σε ένα κείμενο-μυθιστόρημα εννιά σελίδων.

«Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο, όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία που υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα, γιατί απειλούν τη ζωή μου» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ξέρουν ότι τους ξέρω με τα ονόματά τους» τονίζει. «Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό που τον... προστάτευσε, απομακρύνοντάς τον από το κυβερνητικό σχήμα:

Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Κι αυτές δεν έχουν χρώμα γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και δεύτερον, που δε με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι' αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω "δεν πειράζει είμαι υπουργός".

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας καταγγέλλει ότι κάποιοι, τους οποίους δεν αναφέρει, αλλά ουσιαστικά φωτογραφίζει, φρόντισαν να του φορτώσουν όλα τα κακώς κείμενα για όσα συνέβαιναν ακόμη και στις φυλακές και να τον καταστήσουν «κόκκινο πανί» για τους κρατούμενους.

O πρώην υπουργός αναφέρει ότι ο Νίκος Παρασκευόπουλος δεν τον κάλυψε όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι δικοί του αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που δεν είναι αλήθεια αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν το διέψευσε. Ο κ. Πανούσης αποκαλύπτει τον διάλογο-«φωτιά» κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη ιστορία»:

Την τελευταία όχι σύγκρυση, ας πούμε διαφωνία, με τον Παρασκευόπουλο την είχα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι μπήκε η αστυνομία στις φυλακές. Και γράφανε ότι δύο μέρες πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση "οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στις φυλακές και έλεγξαν τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς". Παίρνω τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο και του λέω: "Μπήκα στις φυλακές;". "Οι θεσμικοί…" μου απαντά. "Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπήκα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον Εισαγγελέα; Μπήκα;" του λέω. "Το Μαξίμου είπε να μην δώσουμε έκταση…" μου είπε. "Χριστιανέ μου μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διάψευσε!" του ξαναλέω. Ποτέ δεν διαψεύστηκε...