current views are: 6

7 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:47

Τσίπρας: Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των αδυνάτων

Μήνυμα προς τους δανειστές έστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ η διαπραγμάτευση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Δημοσίευση 17:47’
αρθρο-newpost

Μήνυμα προς τους δανειστές έστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ η διαπραγμάτευση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μήνυμα προς τους δανειστές έστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ η διαπραγμάτευση είναι σε πλήρη εξέλιξη, με το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και των πλειστηριασμών να αποτελεί μεγάλο «αγκάθι».

«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Και τόνισε:

Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι».

Και σημειώνεται:

Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Θεωρούμε απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μήνυμα Παππά

Στη διαπραγμάτευση αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρα πολύ σαφείς στοχεύσεις. Θα έλεγα ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην προτεραία κατάσταση. Υπάρχει μια συμφωνία, την οποία έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε και θα τιμήσουμε, θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκεμμένα. Και θα πρέπει να έχουν μια λογική η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα της συμφωνίας. Επειδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, όμως, θα ήθελα να μείνω σε αυτό» είπε.


σχετικα αρθρα