του Ορέστη Αποστολόπουλου 

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αν και έχει ελάχιστο χρόνο παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και αντιδράσεις των παλαιών κομμάτων.

Το Ποτάμι πλασαρίστηκε ως το νέο, μάλιστα πολλοί έλεγαν πως αν οι Έλληνες ψήφιζαν με βάση τα βιογραφικά των υποψηφίων τότε το Ποτάμι θα ηλταν πρώτο και αυτοδύναμο. Σύντομα όμως τα στελέχη του κόμματος και ο κύριος Θεοδωράκης αντιλήφθηκαν πως η δημιουργία ενός κόμματος συνεκτικού, με θέσεις, και με αναφορές στην ελληνική κοινωνία ειναι μια σύνθετη υπόθεση που δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.

Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ανέδειξαν έλλειμμα πολιτικής από την πλευρά του Ποταμιού και του επικεφαλής του. Στο Ποτάμι βρήκαν στέγη άνθρωποι με πλούσια βιογραφικά , αλλά και με εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές και προτάσεις. Αυτό φάνηκε καθώς το Ποτάμι στις εκλογές όχι μόνο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 10% που επιθυμούσε ο ιδρυτής του, αλλά πήρε και χαμηλότερο ποσοστό από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Έγινε σαφές πως το κόμμα δεν μπορεί να αποτελέσει προλταση εξουσίας.

Η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές. Στα πηγαδάκια στελέχη "καρφώνουν" τον κύριο Θεοδωράκη και δεν αποκλείεται ,αν και το Ποτάμι είναι κόμμα συνδεδεμένο με τον ιδρυτή του, να τεθεί θέμα ηγεσίας. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να δουν τον κύριο Χάρη Θεοχάρη να ηγείται του κόμματος. Ο κύριος Θεοχάρης που έχει και εμπειρία διοίκησης, καθώς ήταν στη θέση του γενικού γραμματέα εσόδων που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, είναι αρεστός και σε κύκλους των Βρυξελλών.

Υπάρχουν πολλοί που επισημαίνουν πως ο κύριος Θεοχάρης θα μπορούσε να αρθρώσει πρόταση εξουσίας και να καταφέρει να φτίαξει το κόμμα του κέντρου που λείπει ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.