Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων στη ΝΔ με φόντο ακόμη και την επομένη των εσωκομματικών εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι προσπαθούν να βάλουν κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ακόμη και για την στάση του απέναντι στον κ Τσίπρα και την κυβέρνηση. Τις τελευταίες ημέρες Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης επέλεξαν να επιτεθούν στον πρόεδρο της ΝΔ πως ήθελε να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα. Επιπλέον και οι τρεις κατηγορούν και την στάση που επέδειξε ο κ. Μεϊμαράκης προεκλογικά κάνοντας λόγο για μια απόλυτα συναινετική στάση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του δεν λησμονεί να αναφέρει την διαφωνία του στην στάση της ΝΔ στο τρίτο μνημόνιο την οποία είχε χαρακτηρίσει έως εγκληματική. Η απάντηση της πλευράς Μεϊμαράκη είναι άμεση και σε σκληρούς τόνους. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του:

- Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι επιλογή σταθερότητας και όχι ήττας, επειδή κάποιοι προεξοφλούν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κ. Τσίπρα.

- Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ήδη αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία των πρωθυπουργό στη βουλή και τέλος θέτει την χώρα απάνω από το κόμμα γι΄ αυτό και επέλεξε τον δρόμο της συναίνεσης που ήταν άλλωστε και απαίτηση των πολιτών και όχι την προσωπική στρατηγική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να απαντήσει και ονομαστικά σε όσους τον κατηγορούν ότι επέλεξε τον δρόμο της συνεργασίας και όχι της ευθείας κόντρας και αντιπαράθεσης με τον κ. Τσίπρα πριν τις εκλογές. Μάλιστα πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι θα κατηγορήσει τους συνυποψηφίους του για υποκριτική στάση καθώς Μητσοτάκης και Γεωργιάδης ψήφισαν  αμφότεροι την συμφωνία ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε τοποθετηθεί υπέρ της σωτηρίας της χώρας.

Την εβδομάδα που έρχεται η πλευρά Μεϊμαράκη θα προχωρήσει σε μια κατά μέτωπο επίθεση προς τους συνυποψηφίους του , χρησιμοποιώντας τις ίδιες τους τις δηλώσεις το τελευταίο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα στον Απόστολο Τζιτζικώστα εκτός από την κομματική του απουσία θα χρεωθεί η "ασέλγεια" κατά πολλούς προς το πρόσωπο των πρώην πρωθυπουργών Σαμαρά - Καραμανλή και η πλήρης αμφισβήτηση του κυβερνητικού έργου της ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη η πλευρά Μεϊμαράκη θα επικαλεστεί την θέση του στην βουλή από όπου δεν έφερε παρά ελάχιστες αντιρρήσεις στην κομματική γραμμή που είχε επιλεγεί απέναντι στον κ. Τσίπρα ενώ στον Άδωνη Γεωργιάδη χρεώνεται η δήλωση περί εγκληματικής στάσης της ΝΔ το καλοκαίρι στην ψήφιση της συμφωνίας, την οποία όμως υπερψήφισε και ο ίδιος.