current views are: 8

8 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:25

Στη Δικαιοσύνη «στέλνει» τον Πανούση ο Τσίπρας – Η απάντηση του πρώην υπουργού

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση περί απειλών της ζωής του, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 15:25’
αρθρο-newpost

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση περί απειλών της ζωής του, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να τον καλεί να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που διαθέτει για απειλές κατά της ζωής τουν και τον πρώην υπουργό να ετοιμάζεται να το πράξει στο Άρειο Πάγο.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρώην υπουργός ανταλλάσσουν αιχμές σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Πανούσης για απειλές κατά της ζωής του. 

Το γραφείο Τύπου του κ. Τσίπρα ανέφερε δηκτικά ότι «οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.
 
Κυβερνητικοί κύκλοι επανέρχονταν στην παράμετρο που τονίστηκε και στο σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά για να τα αναπτύσσει ο κ. Πανούσης στα ΜΜΕ, αντί να καταθέτει τις καταγγελίες του επίσημα στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του κ. Πανούση στο περιθώριο των συσκέψεων που έχει σήμερα από το πρωί για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η απάντηση του Γ. Πανούση και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη

«Το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να  προβληματίζει», ανέφερε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του στο «Βήμα».

Επιμένει στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες».

Παράλληλα σχολιάζοντας, την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, είπε ότι «αν ο Πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω».

Ο κ. Πανούσης αναμένεται να καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα στοιχεία που διαθέτει, σχετικά με τις καταγγελίες. 

«Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση, στα ΜΜΕ δεν έχει κανένα νόημα», ανέφεραν εκ νέου κυβερνητικές πηγές» που σημείωσαν ότι επιπλέον, οι καταγγελίες γίνονται στη Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου.

Ανάρτηση φίλων των «Πυρήνων»

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Πανούσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και σε κείμενο που ανήρτησε ομάδα φίλων των «Πυρήνων της Φωτιάς», λέγοντας ότι «καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Συγκεκριμένα, επιτίθενται στον πρώην υπουργό με αφορμή τη μεταγωγή μάρτυρα για τη δίκη των τρομοκρατών, όχι στις φυλακές Κορυδαλλού όπως θα ήθελαν τα μέλη της οργάνωσης αλλά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Η επιστολή έχει τίτλο «μεταγωγές απαγωγές τύπου Γ με φόντο τις δηλώσεις Πανούση» τις οποίες χαρακτηρίζουν «φαιδρές».

«Και όλα αυτά με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις Πανούση για σχέσεις “τρομοκρατών” – πολιτικών που δήθεν “αποσκοπούν στην ηθική και φυσική του εξόντωση”. Η δημοσιογραφική διαχείριση της φαιδρότητας των λεγομένων Πανούση σε συνδυασμό με τις αστυνομικο-δικαστικές απαγωγές-μεταγωγές κρατουμένων, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα κατασταλτικά πειράματα στις πλάτες των κρατουμένων», αναφέρουν.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

«Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για  σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας:

Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού. 

«Οι αναφορές που έκανε για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που απειλούν ευθέως τη ζωή του γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Η δε απάντηση της κυβέρνησης είναι ανεπαρκέστατη», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα και να διερευνήσει αυτές τις εξαιρετικές ανησυχητικές καταγγελίες.

«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι». «Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του» σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


σχετικα αρθρα