Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και το σύμφωνο του ευρώ, η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, με στόχο την ακύρωση της πολιτικής του Μνημονίου είναι τα θέματα αιχμής για τον Συνασπισμό, σύμφωνα με την πολιτική απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στην απόφαση καταγγέλλεται η κυβέρνηση για τρομοκρατία και εκβιασμό, με στόχο να προωθήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τονίζει ότι πρέπει να τεθεί υπόψη του ελληνικού λαού αυτή η πολιτική. Για την κινητοποίηση των "Αγανακτισμένων" η πολιτική απόφαση εκτιμά ότι είναι ένα κίνημα ελπιδοφόρο, μιά εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης, που μπορεί να καταστήσει την κοινωνία παράγοντα στις προσεχείς εξελίξεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση επισημαίνει την ανάγκη ευρείας συμπαράταξης κατά της πολιτικής του Μνημονίου για να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο ο δικομματισμός και καλεί τους αριστερούς πολίτες να πυκνώσουν τις γραμμές του.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου που θα συνέρχεται κάθε 3-4 μήνες και θα αποφασίζει για την περαιτέρω πορεία, ενώ μιά φορά τον χρόνο θα πραγματοποιείται πανελλαδική σύσκεψη για τις πολιτικές κατευθύνσεις και τις οργανωτικές λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ.