current views are: 4

9 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:12

Καταθέτει ο Πανούσης ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον απειλούν

Μετά και την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα Δευτέρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση. 

Δημοσίευση 07:12’
αρθρο-newpost

Μετά και την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα Δευτέρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση. 

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν οι καταγγελίες του κ. Γιάννη Πανούση για τα μέλη του κόμματος που απειλούν τη ζωή του και σχετίζονται με τρομοκράτες, ενώ εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται σήμερα.

Την ίδια ώρα, τρεις εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τα ξημερώματα σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε να μάθει αν υπηρετεί τρομοκράτες χαρακτηρίζοντας τον κ. Πανούση αξιόπιστο άνθρωπο.

Μετά και την… παραίνεση του Μαξίμου να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Πανούσης πήγε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση.

Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επισκιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς… Δεν το ξέρω, δήλωσε σήμερα στο Mega o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος

Τα περισσότερα από τα στοιχεία είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες σύμφωνα και με τον διοικητή της ΕΥΠ.

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα κοσμούν και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό» δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έφτασε στις 11 το πρωί στην κυρία Κουτζαμάνη και έδωσε τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση. 

Ποιους… φωτογραφίζει

Αν και ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι μετά την κατάθεση των ονομάτων στον Άρειο Πάγο, τα ονόματα θα διαρρεύσουν. 

Ωστόσο, οι καταγγελίες και περιγραφές Πανούση φωτογραφίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για αυτούς που επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους. 

Στο πρώην υπουργό ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επιστολή στο Indymedia καθώς θεωρεί περίεργο τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να τον στοχοποιούν την στιγμή που έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο. Παράλληλα, ο κ. Πανούσης επικοινώνησε με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο οποίος τον ρώτησε εάν χρειάζεται περαιτέρω φύλαξη και του ζήτησε να τον ενημερώσει προσωπικά για οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει ώστε να ξεκινήσει και ο ίδιος έρευνα.

«Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με την τρομοκρατία ο κ. Πανούσης απαντά ξεκάθαρα ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από 2-3. Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση» σημείωσε ο κ. Πανούσης στα Νέα.

Εμπρηστικές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν τα ξημερώματα τρία γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Οι επιθέσεις έγιναν στις 01:30 τα ξημερώματα και μέσα σε μισή ώρα οι δράστες επιχείρησαν να πυρπολήσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα (Γεννηματά 61), στη Νέα Ιωνία (Αγίας Φωτεινής) και στην Κυψέλη (Λέλας Καραγιάννη και Αγίας Ζώνης).

Οι φωτιές κατασβέστηκαν άμεσα και δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.


σχετικα αρθρα