«Εντελώς πιθανή» χαρακτήρισε μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές στο σημερινό Eurogroup ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, ο Μισέλ Σαπέν τόνισε πως σε ένα από τα επίμαχα ζητήματα ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της, που θέλουν να διευκολύνουν την κατάσχεση σπιτιών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα ήταν «περίεργο» να «απαιτούνται από την Ελλάδα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν» στις χώρες πιστωτές.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως στη Γαλλία όπως και στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, υπάρχουν μέσα καταφυγής για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που απειλούνται με κατασχέσεις.

«Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα αυτό», είπε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος χαιρέτισε με πολύ υποστηρικτικό τρόπο της προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις που καταβάλλει η Αθήνα.

«Η Ελλάδα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες» και «τοποθετείται στη σχολαστική τήρηση της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου», με την οποία αποφεύχθηκε μία έξοδος από το ευρώ, δήλωσε ο Σαπέν.