Δεν θυμάμαι να είχαμε διαφωνία με τον κ. Πανούση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος ερωτηθείς για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στις καταγγελίες είπε :

«Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω που είναι ο ισχυρισμός , τα πραγματικά περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα με μια αναφορά.Το ευτύχημα είναι ότι μετά την προτροπή της κυβέρνησης απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές οι οποίες θα διερευνήσουν το θέμα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ρόλο να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να της παρέχει όλα τα μέσα για την εκπλήρωση της αποστολής της».

Αναφερόμενος στο επίμαχο περιστατικό με την εισβολή των αστυνομικών στις φυλακές είπε: «Σε μια ιστοσελίδα αναφέρθηκε ότι η ΕΛΑΣ μπήκε στις φυλακές με τρόπο βίαιο . Ενοχοποιούσαν εμένα και τον Πανούση, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν έδωσε αυτός εντολή αλλά άλλοι που κρύβονται. Εγώ ένιωσα ότι φωτογραφίζομαι και απάντησα ότι δεν μπορούσα να έχω δώσει εγώ εντολή στην ΕΛΑΣ. Είχα στοχοποιηθεί και εγώ».

Ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι ο κ. Πανούσης τον είχε καταστήσει κοινωνό των δικών του απειλητικών μηνυμάτων χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε «περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πανούσης ανέφερε στις καταγγελίες του ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους «τρεις» σε τρομοκράτες, κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους. «Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου».