Τον παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους, Λευτέρη Πετρούνια, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού τον συνεχάρη για τη μεγάλη επιτυχία του, υπογράμμισε ότι αποτελεί υπόδειγμα για τη νέα γενιά, τόσο με την επιτυχία του, όσο και με το ήθος του.

Απευθυνόμενος στον Λευτέρη Πετρούνια, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι τίποτα στη ζωή και σε αυτό το επίπεδο επιτευγμάτων στον αθλητισμό δεν είναι τυχαίο, ενώ εξήρε ιδιαίτερα την κίνησή του να αφιερώσει τη νίκη του στον πατέρα του, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, επισημαίνοντας ότι ήταν μία κίνηση που δείχνει την αγωγή ενός ανθρώπου που ξέρει τι οφείλει στους γονείς του και στις καταβολές του.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να διευκολύνει το έργο σας» και σημείωσε ότι θα φροντίσει και ο ίδιος από τη θέση του, να συμβάλει ώστε να μην ξεχνά η πολιτεία τι οφείλει σε αυτούς τους ανθρώπους. «Αυτό θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Γιατί πρέπει σε αυτόν τον τόπο να έχουμε μνήμη» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη και τον προπονητή του παγκόσμιου πρωταθλητή, Δημήτρη Ράφτη, για τη συμβολή του στην κατάκτηση αυτού του παγκόσμιου τίτλου.

Τον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.