Επιστολή προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά και προς τους συνυποψηφίους τους, απέστειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με την οποία ζητάει να διεξαχθεί τουλάχιστον μία Κεντρική Συνδιάσκεψη του κόμματος, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας στην επιστολή του, «ο διάλογος θα βοηθήσει, τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες».

Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, από την αρχή, έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πέντε θεματικών εκδηλώσεων, οι οποίες μπορούν, όπως σημειώνει ο ίδιος στην επιστολή, να ενσωματωθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Συνδιάσκεψης.

Η επιστολή του κ. Τζιτζικώστα: 

Σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής σας σχετικά με τη διοργάνωση συνδιασκέψεων ή debate μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και καθότι δεν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων μας στην ΚΕΦΕ για το εν λόγω ζήτημα, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να προτείνω τη διεξαγωγή μιας τουλάχιστον Κεντρικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.

Πιστεύω ότι ο μεταξύ μας διάλογος θα βοηθήσει τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες. Γι ’αυτό εξ’ άλλου από την πρώτη στιγμή, πρότεινα τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων με την ακόλουθη θεματολογία:

  • Οικονομία και Επιχειρηματικότητα,
  • Κοινωνική Συνοχή,
  • Νέοι και Ανεργία,
  • Θεσμοί που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και
  • Οι νέοι ρόλοι που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος
  • Οι παραπάνω θεματικές ενότητες εκτιμώ πως μπορούν και πρέπει να ενσωματωθούν στην Κεντρική Συνδιάσκεψη. 

Όσον αφορά στη διεξαγωγή debate έχω ήδη τοποθετηθεί σχετικά με τη συμμετοχή μου με μοναδική προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων.

Προσδοκώ σε μια τελική και ξεκάθαρη τοποθέτηση των συνυποψηφίων μου για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών όσο και των λεπτομερειών διεξαγωγής τους.