Θετική φαίνεται πως είναι η αύρα στο Eurogroup, καθώς το κλίμα αρχίζει να φτιάχνει μετά τον κύκλο τηλεφωνικών επαφών που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που δεν αποκλείει μια θετική δήλωση μετά το τέλος της συνεδρίασης. 
 
Ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμούν πως είναι μικρές οι πιθανότητες για συμφωνία ώστε να ξεκλειδώσει η υποδόση των δύο δισ. ευρώ. 
 
Το Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπει σε πολιτική λύση καθώς eurogroup και τεχνικά κλιμάκια, περισσότερο φαίνεται πως δημιουργούν παρά  λύνουν προβλήματα. 
 
Από ελληνικής πλευράς αναμένεται να επιδιωχθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο, καθώς άκαρπες βαίνουν οι συναντήσεις και οι διαπραγματεύσεις, με τα τεχνικά κλιμάκια να μην επιδεικνύουν την ευελιξία που θα έπρεπε για να ξεπεραστούν προβλήματα.  
 
Μετά τον κύκλο των τηλεφωνικών του επαφών ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει τη λύση σε πολιτικό επίπεδο, καθώς ούτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένεται να βοηθήσει. 
 
Χαρακτηριστικό είναι αυτό που έλεγαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου πως «η εμμονή για τις 100 δόσεις δείχνει πως δεν θέλουν λύση». 
 
Στο Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να πείσει τους ομολόγους του ότι για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη λύση για τα κόκκινα δάνεια. Επιπλέον θα επισημάνει πως το προσφυγικό πέρα από τις κοινωνικές πιέσεις, ασκεί και δημοσιονομική πίεση στην ελληνική κυβέρνηση, και θα ζητήσει περισσότερη ευελιξία από τους θεσμούς. 
 
Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα επιδείξει την γνωστή σκληρή στάση του ενώ φέρεται πως θα επιδιώξει να αποσυνδέσει το προσφυγικό από το δημοσιονομικό.