current views are: 3

9 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:59

Στα χέρια της Δικαιοσύνης οι καταγγελίες Πανούση – Σφοδρές αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση  μετά και την κατάθεση ονομάτων και απομαγνητοφωνήσεων στην Εισαγγελία. 

Δημοσίευση 13:59’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση  μετά και την κατάθεση ονομάτων και απομαγνητοφωνήσεων στην Εισαγγελία. 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση μετά και την κατάθεση ονομάτων και απομαγνητοφωνήσεων στην Εισαγγελία. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε άφησε αιχμές για τον κ. Πανούση τονιζοντας ότι «με βάση όσα διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω πού είναι ο ισχυρισμός για πραγματικά περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα με μια αναφορά.. Το ευτύχημα είναι ότι μετά  την προτροπή της κυβέρνησης  απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές οι οποίες θα διερευνήσουν  το θέμα»

Σε ό,τι αφορά την αναφορά του πρώην υπουργού στο πρόσωπό του είπε χαρακτηριστικά: 

«Η αλήθεια είναι ότι σε μια ιστοσελίδα είχε αναφερθεί ότι μπήκε η αστυνομία στις φυλακές με βίαιο τρόπο. Ο κ. Πανουσης δήλωσε ότι δεν έχει δώσει τέτοια εντολή, αλλά άλλοι που κρύβονται. Ένιωσα ότι φωτογραφίζομαι από αυτή τη δήλωσή του και απάντησα ότι σε καμία περίπτωση δεν έχω τη δυνατότητα να δίνω εντολές εγώ στην αστυνομία, αλλά ο αρμόδιος υπουργός. Γενικά είχαμε διαφωνίες, όμως είχαμε μια καλή συνεργασία». Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές και πως έχει στοχοποιηθεί με διάφορα μηνύματα.

Για μια πολύ σοβαρή υπόθεση έκανε λόγο στην ραδιοφωνική εκπομπή Ακραίως, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ίδια εκπομπή σημείωσε ότι το θέμα θα τεθεί και στην Βουλή.  

Νωρίτερα, ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε να μάθει αν υπηρετεί τρομοκράτες χαρακτηρίζοντας τον κ. Πανούση αξιόπιστο άνθρωπο.

Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επισκιάζει τον νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς… Δεν το ξέρω, δήλωσε από την πλευρά του σήμερα στο Mega o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος

Πανούσης: Προκύπτουν ποινικές ευθύνες

Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων που έχω για την υπόθεση. Κατά την άποψή μου προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Έδωσα ονόματα. Η Δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από το παρακράτος. Αφού το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα καρκινώματά του, είναι η ώρα της Δικαιοσύνης, τόνισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο κ. Πανούσης.

Νέο κείμενο των Πυρήνων της Φωτιάς

Την ίδια στιγμή, νέο κείμενο αναρτήθηκε κατά Πανούση και το υπογράφουν οι Φίλοι και αλληλέγγυοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς:

«Δεν γίνεται κανένας γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει…» (Λα Ροσφουκώ)

Ο καθηγητής, πρώην υπουργός και νυν συγγραφέας φτηνών αστυνομικών βιβλίων τσέπης, Γ. Πανούσης ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά αυτοπαρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες ενός πολιτικού θρίλερ που ο ίδιος έχει συγγράψει, ως το θύμα μια «μυστικής συνωμοσίας πολιτικών, τρομοκρατών κι άλλων σκοτεινών δυνάμεων».

Η αρχή του ψέματος του Πανούση χτίζεται πάνω σε ένα αληθινό γεγονός. Πρόκειται για την πολλοστή έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στα κελιά των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού.

Είναι γνωστή η εμμονή και η εκδικητικότητα των κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και τον φιλικό τους κύκλο, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικές επιχειρήσεις – έρευνες με την συνοδεία των ΕΚΑΜ στα κελιά τους.

Οι ίδιοι κύκλοι που καθοδηγούσαν τον Πανούση για να στοχοποιεί συγκεκριμένους κρατούμενους, ήταν αυτοί που γνώριζαν την ματαιοδοξία του και φρόντιζαν να του την τροφοδοτούν.

Είναι οι ίδιοι σπόνσορες-συμβουλάτορες που τον πριμοδοτούσαν να ασκεί «εσωτερική αντιπολίτευση» και να εμφανίζεται ως ο παράγοντας συστημικής σταθεροποίησης σε καταστάσεις πολιτικής έντασης (π.χ. κατάληψη πρυτανείας). Η φιλοδοξία του Πανούση ήταν μία και αυτή τον έθρεφε…  Ο κύκλος του και οι παρασκηνιακοί συμβουλάτορές του, του είχαν εγγυηθεί ότι ο Σύριζα σύντομα θα κατέρρεε και θα προέκυπτε οικουμενική κυβέρνηση συναίνεσης.

Τον είχαν πείσει ότι το πρώην «προοδευτικό» προφίλ του σε συνδυασμό με την εσωτερική αντιπολίτευση που ασκεί στο Σύριζα, θα τον καθιστούσαν πλέον το μοναδικό πρόσωπο κοινής αποδοχής για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Το σενάριο αυτό κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά στέκια ( και όχι μόνο) γι’ αυτό ο Πανούσης ήταν όχι μόνο το «αγαπημένο παιδί» των καναλιών, αλλά αναγνωριζόταν και ως ο σοβαρός συνομιλητής από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν αυτό δεν είναι αλήθεια, ας το διαψεύσει ο Πανούσης που τόσο κόπτεται για την αποκατάσταση της αλήθειας και αντιτίθεται στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις».


σχετικα αρθρα