Και επισήμως έκλεισε το ζήτημα της εκταμίευση της δόσης, καθώς ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποφασιστεί στο σημερινό Eurogroup. Όπως είπε, υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα και ο χρόνος πιέζει. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, έστειλε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει την επόμενη δόση των 2 δισ. ευρώ» τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. 

Προσερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου συνεδριάζει το Eurogroup, τόνισε ότι υπάρχει πίεση χρόνου, ανοιχτά ζητήματα, ενώ έστειλε μήνυμα ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η πρώτη προτεραιότητα στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ:

Έχει γίνει πολλή δουλειά στο ζήτημα των τραπεζών, αλλά υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα για να κλείσει η συμφωνία. Υπάρχει πολλή πίεση χρόνου.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε ότι και από την ελληνική πλευρά έχει γίνει πρόοδος, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμα να γίνουν. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

Ο χρόνος που έχουμε είναι λίγος. Πρέπει να κάνουμε κάποιες θεμελιώδεις κινήσεις. Αυτό που δεν πρέπει να διακδυνευθεί με τίποτα είναι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα.