Την πεποίθηση ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του προκατόχου του Γιάννη Πανούση εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Real fm o αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας, αφήνοντας, μάλιστα, αιχμές ότι δεν έλαβε από εκείνον κανένα στοιχείο για τις καταγγελίες όταν ανέλαβε τη θέση του. 

Όπως δηλωσε:

Ο κ. Πανούσης δεν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν είχε τις πληροφορίες; Γιατί δεν έκανε κάτι; Γιατί δεν μου έδωσε τα στοιχεία όταν ανέλαβα;Θα έπρεπε να δώσει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη ή να μου τα δώσει κι εμένα. Δεν με διευκόλυνε, δεν μου τα έδωσε. Με ονόματα όμως.

«Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση» σημείωσε ο κ. Τόσκας. Κανένα αίτημα για ιδιαίτερη ασφάλεια δεν είχε γίνει. Ο κ. Πανούσης ως πρώην υπουργός έχει μεγάλο βαθμός ασφαλείας, έχει περισσότερους αστυνομικούς από μένα αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

«Εμείς δεν είχαμε καμία πληροφόρηση ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ωστόσο ό,τι θέλει από πλευρά ασφάλειας, αν νομίζει ότι υπάρχει κίνδυνος είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε ότι χρειαστεί.»

 Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε επίσης «απειλές από κύκλους που δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους» αυτές που ανέφερε ο κ. Πανούσης.