current views are: 5

9 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:40

Άγριο ξύλο με βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε συλλαλητήριο Ποντίων στην Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Σoβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα πριν από λίγο σε συλλαλητήριο των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να φύγουν από τη συγκέντρωση.

Δημοσίευση 16:40’
αρθρο-newpost

Σoβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα πριν από λίγο σε συλλαλητήριο των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να φύγουν από τη συγκέντρωση.

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο συλλαλητήριο των Ποντίων στην Θεσσαλονίκη, καθώς διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να φύγουν από τη συγκέντρωση.

Ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν το μένος των διαδηλωτών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας, οι οποίοι με μπουνιές και κλωτσιές αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το άγαλμα Βενιζέλου. 

Η αστυνομία επενέβη για να περιορίσει τα επεισόδια, ενώ έκλεισε και η Εγνατία οδός.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας:

Με αφορμή ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό αναρωτιόμαστε αν τα κανάλια και τα κόμματα του λεγόμενου “συνταγματικού τόξου” θα επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία και θα εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης, όπως κάνουν ασταμάτητα τα τελευταία 24ωρα κατά της Χρυσής Αυγής.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης ζήτησε «την παραίτηση του υπουργού Παιδείας», είτε «την αποπομπή του από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ», καθώς και την επίσημη επανατοποθέτηση της θέσης της Πολιτείας «στα ζητήματα που την καθιστούν εκτεθειμένη έναντι του οργανωμένου ποντιακού χώρου».

Ζήτησε, επίσης, την επαναπονομή των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς, την επανένταξη του κεφαλαίου «παρευξείνιος ελληνισμός» στην εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου, ενώ παράλληλα καταδίκασε τα βίαια επεισόδια στο Σύνταγμα από «ακραία στοιχεία» τα οποία, όπως είπε, δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με την ΠΟΕ και τον ποντιακό χώρο.

«Η δυναμική κινητοποίηση της ΠΟΕ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως οποιαδήποτε προσπάθεια μεταστροφής της επίσημης θέσης της ελληνικής Πολιτείας στο ζήτημα της γενοκτονίας των προγόνων μας δεν θα περάσει» είπε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο κ. Τοπαλίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, Γιώργου Παρχαρίδη. «Ο κ. Φίλης μπορεί να έχει προσωπικές απόψεις, αλλά δεν μπορεί να έχει προσωπικές απόψεις ως υπουργός Παιδείας» τόνισε ο κ. Παρχαρίδης.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το ΥΜΑΘ, ενώ εκπρόσωποι της ΠΟΕ έγιναν δεκτοί από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, που παρέλαβε το ψήφισμά τους.

Δείτε το βίντεο από το www.seleo.gr:

 


σχετικα αρθρα