Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες Ελένη Βαρβιτσιώτη, το Eurogroup θα εκταμιεύσει τη δόση ύψους 2 δισ. ευρώ μόλις ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα.

Παράλληλα δόθηκε η εντολή στο EuroWorking Group να συνεδριάσει μέχρι την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως το κυριότερο ανοιχτό ζήτημα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών κατά τις διαπραγματεύσεις, αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost, παραμένει μεγάλη απόσταση, καθώς ακόμα και στις χθεσινές διαπραγματεύσεις, οι εκπρόσωποι των Θεσμών έθεσαν ως όριο προστασίας τα 1.250 ευρώ καθαρού μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος, όταν η κυβέρνηση βάζει τον αντίστοιχο πήχη στα 2.000 ευρώ. (Υπενθυμίζεται ότι από τα έσοδα που μπαίνουν μηνιαίως σε κάθε νοικοκυριό, ζητούμενο είναι από τα λεφτά αυτά να βρίσκεται και η δόση του στεγαστικού δανείου). 

Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές παρέμεινε και στα άλλα δύο κριτήρια, αντικειμενική αξία (120.000 ευρώ ζητούν οι δανειστές, 200.000 αντιπροτείνει η Αθήνα) και σύνολο χρεών προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες (επίσης 120.000 έναντι 200.000). 

Για να καλυφθεί η απόσταση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γύρο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, η ελληνική κυβέρνηση επρόκειτο να καταθέσει νέα πρόταση για το εν λόγω ζήτημα.