current views are: 4

9 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:48

Διάλογοι – σοκ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλος των Πυρήνων για Πανούση – Aντίδραση από Γεροβασίλη και Κουμουνδούρου

Συνομιλίες σοκ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς περιλαμβάνονται στους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους που κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Δημοσίευση 19:48’
αρθρο-newpost

Συνομιλίες σοκ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς περιλαμβάνονται στους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους που κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Συνομιλίες σοκ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς περιλαμβάνονται στους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους που κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. Έντονη ήταν η αντίδραση κατά του πρώην υπουργού τόσο από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, όσο και από την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο κ. Πανούσης κατέθεσε ότι κατά την πρώτη θητεία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να συνομιλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα, ο κύριος Πανούσης έχει καταθέσει, βάσει των ίδιων πληροφοριών, ένα απόσπασμα συνομιλιών κατά το οποίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς

Ακολουθεί ο διάλογος:  

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα

Μέλος Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε ακόμα

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας

Μέλος Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του είχαμε βάλει βόμβα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πανούσης  μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει ότι οι καταγγελίες του δεν αφορούν σε υπουργούς, όταν δηλαδή μιλούσε για πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε πρόσωπα με πολιτική δράση.

Έντονη αντίδραση από Γεροβασίλη και ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση, με την εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του κ. Πανούση. 

«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει “διαλόγους” στα μέσα ενημέρωσης» τονίζει η κ. Γεροβασίλη και συνεχίζει: 

Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται. Είμαι βέβαιη ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης.

«Ο κ. Πανούσης επιχείρησε να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου από την πλευρά της και προσθέτει:

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ανεξάρτητα από τους λόγους αυτής της “καθυστέρησης”, θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

«Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια “φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης”. Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» αναφέρει από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνος Λάμπρου.


σχετικα αρθρα