Στην αντεπίθεση πέρασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, σχετικά με τις καταγγελίες Πανούση για σχέσεις στελεχών της Κουμουνδούρου με τρομοκράτες, αλλά και τους διαλόγους του υπερκοροιού της ΕΥΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

«Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους, που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη», είπε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο». 

Ο κ. Λάμπρου υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Γιάννης Πανούσης, λόγω της ιδιότητάς του τότε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε συνεχή επαφή και γνώση των στοχεύσεων του υπ. Δικαιοσύνης για τις φυλακές και μάλιστα πολλές φορές συνέδραμε, ενώ σε άλλες, όπως είχε δικαίωμα, διαφωνούσε. «Απορώ γιατί δεν προχώρησε σε αυτές τις καταγγελίες τους 7 μήνες που ήταν υπουργός», σημείωσε ο πρώην σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι διάλογοι με του Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ χθες με ανακοίνωσή του κατήγγειλε το Mega για «απαράδεκτη απόπειρα συκοφάντησης εναντίον του».

«Όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δουλεύουμε χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές», τόνισε το μέλος της ΠΓ του κόμματος, επισημαίνοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα αμφισβητείται είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της πολιτείας να έχει μια ανοιχτή επικοινωνία με τους κρατούμενους.

«Το στίγμα αυτής της κατεύθυνσης όμως έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του στις φυλακές Διαβατών, για τα εγκαίνια εκεί μιας θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν στην κοινωνία να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην ξαναμπούν ποτέ στη φυλακή».