Πρώτο δείγμα θετικό για την επιχείρηση, «άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία», λένε στο κυβερνών κόμμα.

Η απόφαση, υπενθυμίζεται, για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα στενά τείχη του 3% και να αντιστοιχηθεί με τον κόσμο που τον ψηφίζει τα τελευταία χρόνια, έχει ήδη ληφθεί και πρέπει τώρα να «τρέξει», δεδομένου ότι στις αρχές του έτους είναι προγραμματισμένο το Συνέδριο του κόμματος. Το θέμα αυτό απασχόλησε και τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το περασμένο Σάββατο.

Παρά τη δύσκολη πολιτικο-οικονομική συγκυρία λοιπόν, η Νομαρχιακή Β’ Θεσσαλονίκης πέτυχε να γεμίσει ασφυκτικά το δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης τις προάλλες (δηλαδή πάνω από 500 άτομα) και το κυριότερο, το 70% να μην είναι καν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ο γραμματέας της οργάνωσης Χρήστος Ρώσσιος.

Οι ομιλητές που τόλμησαν -και από ό,τι φαίνεται πέτυχαν- ήταν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος. «Κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τη νεολαία», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, με τους διοργανωτές να αιφνιδιάζονται ευχάριστα όταν παριστάμενοι που δεν είχαν ως τότε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, να ζητούν, μετά το πέρας της συζήτησης, να γίνουν μέλη. Ήταν παρόντες επίσης δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής που δεν είχαν εκλεγεί σημειωτέον με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το στίγμα του πώς θα κινηθεί  από εδώ και πέρα το κυβερνών κόμμα έδωσε ο Ν. Παππάς, όταν είπε, «στέλνουμε μήνυμα πολιτικής εγρήγορσης, διαρκούς αγώνα, μήνυμα ζωντανού κόμματος που έχει από τη φύση του και τη λογική του ρόλο ελέγχου της κυβέρνησης, άγρυπνης προοδευτικής συνείδησης και εκπροσώπησης των κομματιών της κοινωνίας που έχουν υποστεί μεγάλες πληγές το προηγούμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει και θα καταφέρει να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο», προέβλεψε ο υπουργός Επικρατείας.