Το αντίδοτο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης φαίνεται πως βρήκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι συμβούλευσε τους ευρωπαίους συναδέλφους του να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες, σε περίπτωση που έχουν προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης.
 
Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

Συμβούλευσα χθες τους συναδέλφους μου: αν έχετε προβληματα με την ανάπτυξη, πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες. Είναι μια καλή συνταγή για να λυθούν τα προβλήματα. Οι ομόλογοί μου της ευρωζώνης που συνεδρίασαν χθες, Δευτέρα, κατάλαβαν το μήνυμά μου. Φυσικά, οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο μπορούμε αληθινά να μαλώνουμε.

Την περασμένη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολόγισε για πρώτη φορά στις προβλέψεις της τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην οικονομία.

Σε αυτό τον υπολογισμό εκτίμησε ότι η έλευση τριών εκατομμυρίων μεταναστών στην ΕΕ έως το 2017 θα έχει μια "αδύναμη, αλλά θετική" επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη, στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα σε όλους τους επικριτές της πολιτικής της υποδοχής των προσφύγων.

Η Γερμανία, η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία, κατέγραψε από την αρχή του χρόνου ένα νέο ρεκόρ 758.473 μεταναστών που σχεδιάζουν να ζητήσουν άσυλο, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη.