current views are: 4

10 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:49

Ρήγας: Οι εκτιμήσεις του κ. Πανούση αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας

Πυρά κατά του Γιάννη Πανούση εξαπέλυσε ο  γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Δημοσίευση 17:49’
αρθρο-newpost

Πυρά κατά του Γιάννη Πανούση εξαπέλυσε ο  γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Πυρά κατά του Γιάννη Πανούση εξαπέλυσε ο  γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «δεν είναι ορθό πολιτικά να κάνουμε κρίσεις και εικασίες για τον σκοπό που εξυπηρετεί τελικά ο κύριος Πανούσης. Πρέπει καταρχήν να αποφανθεί επί του θέματος η Δικαιοσύνη».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «ο κ. Πανούσης ως πολιτικός άνδρας που είναι, θα κριθεί από τον ελληνικό λαό και για όσα είπε και για τον τρόπο που το έκανε» και χαρακτήρισε λάθος την επιλογή του πρώην υπουργού να δημοσιοποιήσει το ζήτημα στα ΜΜΕ πριν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, «γιατί τέτοια πράγματα δεν μπορείς να τα διαχειρίζεσαι με αφέλεια».

«Μπορεί να δημιούργησε μια αίσθηση δημοσιογραφικά για ένα 48ωρο, αλλά τέτοια ζητήματα είναι επιπόλαιο να τα χειρίζεσαι κατ’ αυτό τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «αν ο κ. Πανούσης τα γνώριζε αυτά και είχε όντως δεχτεί απειλές την περίοδο που ήταν υπουργός, θα έπρεπε να είχε ο ίδιος διαχειριστεί την κατάσταση».

«Οι εκτιμήσεις του κ. Πανούση για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας» είπε ο κ. Ρήγας, τονίζοντας ότι «και με το θέμα Πανούση και με το θέμα των Ποντίων επιχειρείται έξαρση του εθνικισμού, πατριδοκαπηλία και επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων».

«Έχει νομίζω αποδειχθεί και είναι κατανοητό από τον ελληνικό λαό πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είχε ποτέ σχέση αλλά και είναι αντίθετος με κάθε μορφή τρομοκρατίας» υπογράμμισε.

Ο κ. Ρήγας απέδωσε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία στην ανεύθυνη διακυβέρνηση των προηγούμενων δεκαετιών από κυβερνήσεις «που δέσμευσαν την Ελλάδα και την έκαναν υποχείριο ενός κύκλου ύφεσης και αδικίας».

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να σταματήσουμε την οικονομική καταστροφή κρατώντας την κοινωνία όρθια. Έχουμε νωπή εντολή, συμπαγή κοινωνική πλειοψηφία και έναν ορίζοντα τετραετίας» πρόσθεσε.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί να γίνουν πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχουν κόκκινα δάνεια σε σπίτια με αντικειμενική αξία 500 ή 800 χιλιάδων ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής τους» ανέφερε στην συνέχεια.

Επέστησε την προσοχή του υπουργείου και της ΔΕΗ με τις διακοπές ρεύματος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια από τη ΔΕΗ για τις ανείσπρακτες οφειλές ενώ υπάρχουν ήδη τα κοινωνικά τιμολόγια σε 550 χιλιάδες οικογένειες.


σχετικα αρθρα