Νέα στοιχεία – φωτιά για τον φάκελο που φέρεται να έχει παραδώσει στον εισαγγελέα ο Γιάννης Πανούσης έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

Ο φάκελος που περιέχει φερόμενες συνδιαλέξεις ατόμων που είναι στις φυλακές για υποθέσεις τρομοκρατίας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στις φυλακές τύπου Γ' και περισσότερο στην περίοδο Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του 2015, ξεκινώντας από την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε πως είχε ζητήσει από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερώσει λεπτομερώς τον πρωθυπουργό για την υπόθεσή του και τις απειλές που δεχόταν.

Σε διαλόγους που μετέδωσε το MEGA, φέρεται να συνομιλεί ο κ. Πανούσης με τον διοικητή της ΕΥΠ, όταν ενημερώθηκε για τις απειλές κατά της ζωής του, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι στη συνέχεια ενημέρωσε το Μαξίμου για τους διαλόγους που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, για το θέμα, αλλά και τη συνάντησή του με τον αρχηγό της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

Ταυτόχρονα, ο τηλεοπτικός σταθμός έδωσε στη δημοσιότητα νέα συνομιλία με νονό της νύχτας – ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές για τις σχέσεις του με τους «Πυρήνες»- στην οποία φέρεται να απείλησε τον κ. Πανούση, λέγοντάς ότι θα του «λιώσει» το κεφάλι.