Σε ανηλεή πόλεμο έχει εξελιχθεί η υπόθεση των καταγγελιών Πανούση για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους τρομοκράτες και για απειλές εναντίον της ζωής του. 

Στον φάκελο που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Γιάννης Πανούσης υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το mega, διάλογοι-φωτιά του ιδίου με τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, από τους οποίους φέρεται να ζητεί να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για τις απειλές που δέχεται ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά της ζωής του. 

Ο φάκελος που περιέχει φερόμενες συνδιαλέξεις ατόμων που είναι στις φυλακές για υποθέσεις τρομοκρατίας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στις φυλακές τύπου Γ' και κυρίως στην περίοδο Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του 2015, ξεκινώντας από την κατάληψη της Πρυτανείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερώσει λεπτομερώς τον πρωθυπουργό για την υπόθεσή του και τις απειλές που δεχόταν. Στη συνέχεια παρουσιάζονταν φερόμενες συνομιλίες του Μαξίμου με τον κ. Ρουμπάτη, σχετικά με παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥΠ

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία -όπως καταγγέλλει σε επίσημη ανακοίνωσή της- ζήτησε να παρέμβει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και της το αρνήθηκαν, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;».

Η Όλγα Γεροβασίλη κάνει λόγο για προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους του σταθμού και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη. 

Ωστόσο, ο Γιάννης Πανούσης εξαπέλυσε νέες «ρουκέτες» μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όπου άφησε αιχμές για υπουργούς της κυβέρνησης που καταφέρθηκαν εναντίον του, διερωτόμενος αν «γράφουν από κοινού τις δηλώσεις τους με τους Πυρήνες της Φωτιάς»...

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις υπουργών της κυβέρνησης σχετικά με τις καταγγελίες του, υποστήριξε πως «υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Οι Πυρήνες της Φωτιάς με αποκάλεσαν “κατά φαντασίαν πρωθυπουργό”. Οι υπουργοί με χαρακτηρίζουν συγγραφέα». 

Υπάρχει μία σύμπτωση εδώ, ένας κοινός τόπος. Μαζί τα γράφουν; 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Πανούσης εκτιμά πως στο ύψος της «δήλωσης των “Πυρήνων” είναι και οι δηλώσεις των υπουργών», και επιμένει πως θα μιλήσει για το ζήτημα συνολικά.