Ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, καταγγέλλει ότι απειλείται η ζωή του. Δηλώνει ότι αυτό είναι εν γνώσει του Πρωθυπουργού, τον οποίο δεν ενημέρωσε ο ίδιος (ενώ ήταν υπουργός) αλλά ο προϊστάμενος της ΕΥΠ. Καταθέτει όλα τα στοιχεία που διαθέτει στη Δικαιοσύνη. 

Σχεδόν ταυτόχρονα έρχονται στο φως της δημοσιότητας συνομιλίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου με κάποιον από τους φυλακισμένους «Πυρήνες της Φωτιάς». Συνομιλίες που χωρίς καμιά αμφιβολία προέρχονται από το περίφημο «βαλιτσάκι της ΕΥΠ».  

Δικαστικά, το όλο θέμα έχει πάρει το δρόμο του και ελπίζουμε ότι σύντομα θα χυθεί άπλετο φως. Πολιτικά, είναι… άλλου παππά ευαγγέλιο. 

Η αντιπολίτευση υιοθετεί τις καταγγελίες Πανούση χωρίς κανένα ενδοιασμό. Η κυβέρνηση λοιδορεί τον πρώην υπουργό και τον παρομοιάζει με τον… Ζεράρ Ντε Βιλιέ και άλλους συγγραφείς αστυνομικών- κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Και αυτή χωρίς κανένα ενδοιασμό.  

Λογικά, ο Γιάννης Πανούσης έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό. Ευθύς αμέσως πληροφορήθηκε όσα κατέθεσε προχθές στη Δικαιοσύνη. Και αν τον ενημερώσει ο ίδιος- όχι διά αντιπροσώπου. Ο Γιάννης Ρουμπάτης θα μπορούσε να ενημερώσει για λογαριασμό (δικό) του.  

Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας τον στήριξε καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρά την σκληρή κριτική που δέχθηκε από τη Νεολαία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί (ο Πανούσης) επέμενε η αστυνομία να είναι αστυνομία και όχι κάτι σαν… αγροφυλακή ένα πράμα.  

Λογικά, τα όσα καταγγέλλει (έστω και με μεγάλη καθυστέρηση) ο Γ. Πανούσης, μπορεί να αγγίζουν (και να εξάπτουν) τη φαντασία, αλλά δεν μπορεί να είναι όλα μυθοπλασία. Εκτός και αν ο Πανούσης είναι ο νέος Βαρόνος Μινχάουζεν.  

ΥΓ: Άγνωστος «χ» στην πολιτική εξίσωση είναι ο Πάνος Λάμπρου, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να συνομιλεί με κάποιο από τους «Πυρήνες». Οι πληροφορίες πάντως δεν κάνουν λόγο για άνθρωπο ο οποίος φαντασιώνεται ότι είναι η μετενσάρκωση του αρχηγού της ΟΠΛΑ Στέργιου Αναστασιάδη.