current views are: 3

11 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:04

Αντεπίθεση της κυβέρνησης με βαριές κατηγορίες κατά Πανούση για διακίνηση διαβαθμισμένων εγγράφων

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα των καταγγελιών Πανούση, αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά του πρώην υπουργού.

Δημοσίευση 05:04’
αρθρο-newpost

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα των καταγγελιών Πανούση, αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά του πρώην υπουργού.

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα των καταγγελιών Πανούση, αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά του πρώην υπουργού.

Εν πρώτοις του απευθύνει τη βαρύτατη κατηγορία ότι είναι ο διακινητής διαβαθμισμένων εγγράφων προς τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επικαλείται στη νυχτερινή γραπτή δήλωσή της το διευθυντή Ειδήσεων του Mega και όσα της είπε εκείνος ότι, όντως, ο Γ. Πανούσης τους έδωσε το επίμαχο υλικό. Υλικό, συν τοις άλλοις, που δεν νοείται να παίρνει κανένας υπουργός στο σπίτι του… 

Η συνομιλία Γεροβασίλη –Mega είχε σημειωτέον «εκρηκτικό» περιεχόμενο, δεδομένου ότι ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός δεν επέτρεψε στην κυβερνητική εκπρόσωπο να παρέμβει στο κεντρικό δελτίο, με το… επιχείρημα (όπως η ίδια υποστηρίζει), «γιατί να σάς βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;». Πάντως, η Ολγα Γεροβασίλη δεν παραλείπει να αφήσει και μια αιχμή προς την άλλη πλευρά: «η συνέχεια (θα δοθεί) σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον Νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν»…. 

Ένα άλλο ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν ο Γιάννης Πανούσης ενημέρωσε ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης; «Απολύτως κανέναν», ήταν η κατηγορηματική απάντηση κυβερνητικών κύκλων. Όταν αυτό που όφειλε να κάνει, ήταν να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι παρέλαβε από τους υφισταμένους τους και τα οποία στοιχειοθετούσαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τις απειλές κατά της ζωής του. 

Προέβη σε κάποιες ενέργειες ενώ ήταν υπουργός; Η απάντηση είναι και πάλι αρνητική, με κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορούν πως ό,τι στοιχείο λέει πως διαθέτει, παρέμενε κλειδωμένο για όσο διάστημα παρέμεινε υπουργός, υπονοώντας έτσι πως άλλα είναι τα κίνητρα του Γ. Πανούση. 

Ενώ στην παράλληλη υπόθεση του ατόμου που φέρεται από δημοσιεύματα να εμπλέκεται σε κύκλωμα συνεργασίας διακινητών μεταναστών και ενστόλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως τον έχει απομακρύνει από τις τάξεις του αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό ότι μπορεί να ενέχεται σε έκνομες ενέργειες.


σχετικα αρθρα