current views are: 3

11 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση06:35

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση συνομιλεί και συνεργάζεται με τρομοκράτες

Την άποψη ότι η κυβέρνηση συνομιλεί με τρομοκράτες εξέφρασε ο υποψήφιος προεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Δημοσίευση 06:35’
αρθρο-newpost

Την άποψη ότι η κυβέρνηση συνομιλεί με τρομοκράτες εξέφρασε ο υποψήφιος προεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση συνομιλεί με τρομοκράτες εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στο Action 24, είπε για την υπόθεση Πανούση: «Η κυβέρνηση συνομιλεί και συνεργάζεται με τρομοκράτες… Το θεωρείτε νορμάλ, σύμβουλος υπουργού να συνομιλεί με τρομοκράτη φυλακισμένο και να διαπραγματεύεται διατάξεις που τον ευνοούν; Είμαι απολύτως βέβαιος ότι γνώριζε τις συνομιλίες του κυρίου Λάμπρου ο κύριος Παρασκευόπουλος. Υπάρχει τάση από την κυβέρνηση να ικανοποιεί αιτήματα τρομοκρατών. Το πρώτο μέλημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν να ικανοποιήσει αιτήματα τρομοκρατών. Κατά παραγγελία των «Πυρήνων της Φωτιάς» ήταν οι φωτογραφικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ψήφισε τις διατάξεις Παρασκευόπουλου, δεν έχω να περιμένω πολλά. Ικανοποίησαν πέντε από τα έξι πάγια αιτήματα των τρομοκρατών. Όπως θυμάστε, αυτές ακριβώς οι διατάξεις είχαν δυναμιτίσει τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ».

Για τη Νέα Δημοκρατία και την εκλογή νέου προέδρου:

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα κουρασμένο, γερασμένο και φεουδαρχικό που έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Ακόμα και αν κατέβαινε ο Καραμανλής για πρόεδρος, και πάλι θα κατέβαινα και εγώ από τη στιγμή που πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος. Δεν ετεροπροσδιορίζομαι. Η ΝΔ δεν έχει βασικούς μετόχους. Η διαφορά μου με τον κύριο Μειμαράκη είναι ότι εγώ δεν πιστεύω στη θεωρία των περαστικών. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πολλούς «περαστικούς» για να γίνουμε μεγάλο κόμμα. Γιατί ο κύριος Μεϊμαράκης μετέχει σε μία διαδικασία που δε συμφωνεί;»

Σχετικά με τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα πως τα τζάκια κρατούν τα κόμματα εγκλωβισμένα, σχολίασε: «Υπάρχει μόνο ένας από τους τέσσερις υποψηφίους που δεν είναι από τζάκι και αυτός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο πατέρας του κυρίου Τζιτζικώστα ήταν υπουργός και ο πατέρας του κυρίου Μεϊμαράκη ήταν βουλευτής.»

«Στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, περιμένω να ψηφίσουν 500.000 πολίτες. Τη Νέα Δημοκρατία την ψήφισαν στις εκλογές 1,5 εκατ. ψηφοφόροι, άρα το 1/3 της εκλογικής βάσης περιμένω να ψηφίσει στις εσωκομματικές… Αν έρθουν να ψηφίσουν 100.000 άνθρωποι, θα είναι ήττα για την παράταξη, αλλά δεν βλέπω διάσπαση». 

Για οικονομία και προσφυγικό:

«Κάθε επαναπρόσληψη καθαρίστριας από την κυβέρνηση, στέρησε από το Δημόσιο έναν γιατρό. Πρέπει να υπάρχει σκάφος του λιμενικού στα θαλάσσια σύνορα. Ιερή υποχρέωση να συλλέγεις ανθρώπους που πνίγονται μέσα σε μία βάρκα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να λείπει το λιμενικό. Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για το ταξίδι του στην Τουρκία. Πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη ατζέντα. Γιατί πάει ο πρωθυπουργός; Ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς;»


σχετικα αρθρα