Για «πολιτικούς κρατούμενους» μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, σχολιάζοντας την υπόθεση των καταγγελιών Πανούση και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Πάνο Λάμπρου

«Ο Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς» δήλωσε η Ελένη Σταματάκη στο ρ/σ 9.84, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με τα κοινωνικά και τα πολιτικά δικαιώματα. Συνομιλεί με όλους τους φυλακισμένους χωρίς διακρίσεις και υπερασπίζεται κάποια δικαιώματα που πρέπει να έχουν ως έγκλειστοι. Καθένας που ασχολείται με την πολιτική, ασχολείται με έναν τομέα και με τα προβλήματά του. Εγώ, για παράδειγμα, πάντα ασχολούμουν με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορώ να έχω συνολική άποψη και εικόνα για το τι συμβαίνει στο χώρο. Έτσι, λοιπόν και ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς, για να μπορεί να έχει και να διαμορφώνει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων στις φυλακές.

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ένα θεσμικό κόμμα, μέσα στους θεσμούς, διεκδικούσε την συμμετοχή του με δημοκρατικό τρόπο και την εκλογή του και την άσκηση της εξουσίας». «Άρα, πότε ήταν με τους αντιεξουσιαστές; Πότε λέγαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές; Ποτέ. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των μειονοτήτων και ανθρώπων που πιέζονται και “δεν έχουν φωνή”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντιεξουσιαστές» σημείωσε.

«Δεν ξεχωρίζουμε τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη. Υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στη φυλακή, να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να τιμωρεί και να παίρνει αποφάσεις», εξήγησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.