current views are: 3

11 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:34

ΝΔ: Φόβοι για «νεκρανάσταση» της θεωρίας των δύο άκρων με φόντο τον Πανούση

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ μετά τις δηλώσεις Πανούση ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με την τρομοκρατία.

Δημοσίευση 12:34’
αρθρο-newpost

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ μετά τις δηλώσεις Πανούση ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με την τρομοκρατία.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ μετά τις δηλώσεις Πανούση ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με την τρομοκρατία.

Ωστόσο πέραν της επίθεσης που πραγματοποίησαν και οι τέσσερις συνυποψήφιοι στην κυβέρνηση και η απαίτηση να πάρει ξεκάθαρη θέση ο πρωθυπουργός και να επιβεβαιώσει αν γνώριζε ή όχι τις καταγγελίες Πανούση στη ΝΔ ανησυχούν και γα ένα άλλο θέμα.

Ήδη στελέχη που προέρχονται από το λεγόμενο «Σαμαρικό» μπλόκ και όχι μόνο, αναφέρουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι επιβεβαιώνονται με τον πιο περίτρανο τρόπο όσοι υποστήριζαν σθεναρά τη θεωρία «των δύο άκρων».

Θεωρία την οποία συντηρούσαν στελέχη της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούσε σημείο τριβής και έντονης αντιπαράθεσης με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη η θεωρία είχε στοιχήσει αρκετά στη ΝΔ και κορυφαία στελέχη του κόμματος τρέμουν στην ιδέα ότι αυτή μπορεί να επανέλθει στην επιφάνεια.

Από τα στρατόπεδα και των τεσσάρων υποψηφίων η γραμμή δείχνει να είναι «κοινή». Και μπορεί να ξενίζει αυτό –η κοινή γραμμή δηλαδή – ωστόσο όλοι δείχνουν να ξορκίζουν τη συγκεκριμένη θεωρία καθώς τη θεωρούν επικίνδυνη τόσο για τη χώρα όσο και για τη ΝΔ.

Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μειμαράκη οι εντολές προς βουλευτές και στελέχη είναι σαφείς. Το θέμα παίρνει πάνω του αποκλειστικά ο Βαγγέλης Μειμαράκης που εξαπολύει ήδη επίθεση προς τον πρωθυπουργό ενώ όσοι θα κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ωστόσο η πλευρά Μεϊμαράκη αναμένεται να «καταγγείλει» άμεσα τη γραμμή Μαξίμου για αποδόμηση των καταγγελιών Πανούση μέσω των δηλώσεων κορυφαίων υπουργών ότι είναι ανυπόστατες και ότι ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας.

Στη ΝΔ επιμένουν ότι οι καταγγελίες ενός πρώην υπουργού είναι σοβαρές και οφείλει και η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμουν τη δικαιοσύνη ώστε γρήγορα να υπάρξει πόρισμα.

Αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του πήρε το παιχνίδι πάνω του καλώντας τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να απαντήσει ενώ αφήνει και μια χαραμάδα περί της επιβεβαίωσης της θεωρίας των δύο άκρων, που παραδέχεται πάντως ότι δεν ήταν ποτέ τεκμηριωμένη.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί εμφανίστηκαν και οι κύριοι Τζιτζικώστας και Μεϊμαράκης σπεύδοντας να κάνουν πρώτοι δηλώσεις για να δώσουν και τη σχετική «γραμμή» στα στελέχη που τους στηρίζουν αφού και οι δύο γνωρίζουν ότι μια «άστοχη» δήλωση θα δώσει λαβές στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν για υποστηρικτές της θεωρίας των δύο άκρων.
 

 


σχετικα αρθρα