Χωρίς κομματική συνδιάσκεψη θα οδηγηθεί στις εσωκομματικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Όπως έγραψε το newpost, η συνδιάσκεψη παραπέμπεται στις καλένδες και οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου θα διεξαχθούν χωρίς προηγούμενο διάλογο. 

Μετά την επιστολή του ενός εκ των υποψηφίων, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ζητούσε την διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ «δεν διαπίστωσα συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία.

Σημειώνεται, ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, από την στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία των υποψηφίων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα εφόσον το επιθυμεί να συγκαλέσει συνδιάσκεψη, είναι ο πρόεδρος του κόμματος.