Την ερχόμενη Τετάρτη 18 του μήνα στις 12 το μεσημέρι θα περάσει το κατώφλι της Βουλής ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούσης, προκειμένου να εξηγήσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τα όσα κατήγγειλε για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες. 

Αυτό αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μετά τη σχετική συζήτηση που αναπτύχθηκε. Πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, ζήτησαν από την Πρόεδρο κ. Χριστοδουλοπούλου, η ενημέρωση από τον πρώην υπουργό να γίνει νωρίτερα, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό λόγω του προγραμματισμού της Επιτροπής.

Πάντως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, βουλευτές της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να κληθούν προς κατάθεση και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Παρασκευόπουλος και Τόσκας. Αυτό θα αποφασιστεί μετά την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, από την οποία θα κριθεί αν είναι αναγκαίο ή μη, η κλήτευση του υπουργού Δικαιοσύνης και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ο κ. Τζαβάρας μάλιστα, από τη ΝΔ, ζήτησε να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Πανούση με τον κ. Παρασκευόπουλο, ενώ πρότεινε στην επιτροπή να ασχοληθεί και με την υπόθεση του κ. Λάμπρου και τη σχέση που φέρεται να είχε με κατάδικους.

Σε αντίστοιχη γραμμή κινήθηκε και ο Β. Βενιζέλος από τη Δημοκρατική συμπαράταξη που ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν εκείνη τη στιγμή για το χρόνο κλήσης άλλων προσώπων, όπως αυτών των υπουργών.

Ωστόσο, στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, απάντησε η Πρόεδρος, κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία επικαλέστηκε τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι δύο υπουργοί για να απορρίψει το επιχείρημα της κλήσης τους. Όπως εξήγησε δεν μπορεί την ώρα που υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη η Θεσμών και Διαφάνειας να καλεί τους υπουργούς και να τους θέτει ερωτήματα τα οποία είναι αντικείμενα της έρευνας.

Κάπως έτσι, η προσεκτική είναι αλήθεια, συζήτηση για το μείζον θέμα των καταγγελιών του κ. Πανούση έλαβε τέλος, με τους βουλευτές- μέλη της επιτροπής να δίνουν ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει και η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.