current views are: 2

11 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:12

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για εκφοβισμό της Δικαιοσύνης

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους τρομοκράτες και για απειλές εναντίον της ζωής του, με την κυβέρνηση να περνά σήμερα στην αντεπίθεση.

Δημοσίευση 14:12’
αρθρο-newpost

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους τρομοκράτες και για απειλές εναντίον της ζωής του, με την κυβέρνηση να περνά σήμερα στην αντεπίθεση.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους τρομοκράτες και για απειλές εναντίον της ζωής του, με την κυβέρνηση να περνά σήμερα στην αντεπίθεση.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, που κατέθεσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με αιχμή την έκταση που έχουν λάβει οι καταγγελίες του κ. Πανούση και οι φερόμενοι ως απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι της ΕΥΠ, που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση

Για «κρίση πανικού στον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του», έκανε λόγο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή τη μήνυση Παρασκευόπουλου – Τόσκα. 

«Ουσιαστικά επιχειρούν θρασύτατη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αναπτύσσουν απόπειρα εκφοβισμού όσων γνωρίζουν την αλήθεια. Λειτουργούν τραγελαφικά, αλλά και ενοχικά», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε πως «το συμπέρασμα είναι ένα: Σάπιο το “βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ”».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπογράμμισε ότι οι ευθύνες του υπουργού Δικαιοσύνης είναι καθοριστικές. 

“Αυτό το οποίο θα πρέπει να επισημάνουμε σήμερα, είναι ότι την ίδια στιγμή που τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα είναι τόσο πολύ σοβαρά, η Δημοκρατία δοκιμάζεται από μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των Θεσμών και των ευαίσθητων υπηρεσιών του Κράτους», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ζήτησε ταχύτατη και θεσμική προσέγγιση στη διαλεύκανση των καταγγελιών Πανούση. 

Για πρωτοφανή κίνηση πολιτικού εκφοβισμού κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

«Μην μιλάς, θα σε μηνύσω», έχει ως τίτλο η ανακοίνωση του Ποταμιού και αναλυτικά αναφέρει:

Mπροστά στον πανικό από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις,κυβερνητική κουστωδία πήγε στον Αρειο Πάγο για να κάνει το πρωτοφανές.

Ως υπαίτια της «θεσμικής κρίσης» που περιήλθε η χώρα, κατέδειξε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο ακόμη και «για κλίμα εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη» συνδέοντάς το και με την υπόθεση των καταγγελιών του κ. Γ. Πανούση.

Απειλούνται βαριά αδικήματα

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται οι αποδέκτες της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε η κυβέρνησης, καθώς τα αδικήματα τα οποία επαπειλούνται είναι αυτά της υπεξαγωγής εγγράφων, της παράβαση του νόμου περί απορρήτου των πληροφορίών και της διαρροή μυστικών της Πολιτείας. 

Όπως είπαν κατά την έξοδό τους, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, η οποία σχετίζεται με τα όσα έχει πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.  

«Αναφέραμε ένα φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό. Τη δημοσιοποίηση δημοσίων εγγράφων, ενδεχομένως να έχει και νομικό ή και ποινικό ενδιαφέρον» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει τα ζητήματα «της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν πρέπει να παίζουμε».

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πανούσης

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Μανιός, μιλώντας στον «Βήμα FM», ο οποίος παρότρυνε τον κ. Πανούση ακόμα και να… αυτοκτονήσει. 

Για «πολιτικούς κρατούμενους» μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, σχολιάζοντας την υπόθεση των καταγγελιών Πανούση και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Πάνο Λάμπρου. 

«Ο Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς» δήλωσε η κυρία Σταματάκη στο ρ/σ 9.84, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στην υπόθεση Πανούση, τονίζοντας ότι επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στην υπόθεση Πανούση.


σχετικα αρθρα