«Αν μείνει σκιά στη υπόθεση Πανούση θα αδικεί τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, προσθέτοντας παράλληλα ότι χρειάζεται ταχύτητα και θεσμική προσέγγιση στη διαλεύκανση των καταγγελιών του πρώην υπουργού. 

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Πανούση, κατά την οποία ενημερώθηκε από τον πρώην υπουργό σχετικά με τις καταγγελίες του. Ο κος Πανούσης ανέφερε στον κ. Θεοχαρόπουλο, ότι γνώστης της όλης υπόθεσης, με λεπτομέρειες, ήταν ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, που (σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπουργό), ενημέρωνε τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε, ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε γρήγορη και θεσμικά κατοχυρωμένη διαλεύκανση της υπόθεσης, γιατί το να αιωρείται ένα τέτοιο θέμα, αδικεί συνολικά το πολιτικό σύστημα και μας αδικεί όλους»…

«Θα πρέπει σύντομα να δώσουμε απαντήσεις και σε πολιτικό επίπεδο, γιατί αν αιωρείται μια τέτοια υπόθεση (έχουν ακουστεί στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και βουλευτές) αυτό ρίχνει σκιές», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη θεωρία των δύο άκρων.

Σε σχετική παρατήρηση του δημοσιογράφου επισήμανε, ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος», αναφερόμενος στην προσπάθεια σύνδεσης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου με τρομοκράτες.

«Αν μείνει σκιά, θα αδικεί εν συνόλω το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που χαρακτήρισε θετική την κλήση των κων Πανούση και Ρουμπάτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την ένταση στο πολιτικό σκηνικό, που προκύπτει και από την πρόσφατη επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι, «η ένταση αυτή θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους» και εκτίμησε ότι, «η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, δήλωσε επίσης ανήσυχος για την τακτική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, που «φτάνει πάντα στην τελευταία στιγμή, αποδυναμώνοντας τη θέση μας» και τόνισε ότι, «πρέπει να προστατευθεί οπωσδήποτε η πρώτη κατοικία, αλλά να γίνει και διαχωρισμός στα κόκκινα δάνεια, μεταξύ αυτών που μπορούν και αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν».