Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας παράλληλα τους 11 βασικές προτάσεις του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους τους Έλληνες, για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Αίγλη Ζαππείου, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «συνώνυμο της αστάθειας και της παραλυσίας», σημειώνοντας πως «η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν είναι θέμα απειρίας. Είναι θέμα παγιωμένων αντιλήψεων. Ιδεολογικά ενοχοποιούν την επιχειρηματικότητα».

Ολόκληρη η ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα

«Πολιτικά θέλουν ένα μεγάλο, αδηφάγο σε φόρους, κράτος. Πληρώνουν τώρα μία-μία τις υποσχέσεις τους για να πάρουν την εξουσία», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

Η γλώσσα του πρωθυπουργού τρομάζει τους επενδυτές. Όχι γιατί είναι «αριστερή». Αλλά κυρίως επειδή δεν καταλαβαίνει την ατζέντα.

«Ο κ.Τσίπρας θα φτωχύνει κι άλλο τη χώρα γιατί δεν προσανατολίζεται στην παραγωγή εθνικού πλούτου», τόνισε και συμπλήρωσε πως «είναι επείγουσα, κοινωνική ανάγκη να συγκροτηθεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μια κεντροδεξιά πρόταση διακυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας ανέπτυξε την πρότασή του για ένα συγκροτημένο Εθνικό, με στόχο την παραγωγή εθνικού πλούτου.

Οι 11 πυλώνες της πρότασης του Απόστολου Τζιτζικώστα:

1) Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

2) Αποκατάσταση της ρευστότητας.

3) Έμφαση στις επενδύσεις.

4) Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

5) Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

6) Aξιοποίηση της δημόσιας

7) Oλοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής για τις εξαγωγές

8) Στήριξη του πρωτογενούς τομέα

9) Προνομιακό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις σε κλάδους αιχμής

10) Εκπόνηση μιας νέας βιώσιμης Βιομηχανικής Πολιτικής 1

1) Ενίσχυση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων του Τουρισμού και της Ναυτιλίας

«Αυτό που θέλω είναι να οργανώσουμε τη μεγάλη Kοινωνική Συμφωνία. Να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που επιτέλους έχει το σχέδιο. Για θεσμούς που λειτουργούν, για αποδοτική διοικητική μηχανή με λυμένα επιτέλους  τα βασικά ζητήματα, για ουσιαστική δικαιοσύνη. Για αυτή τη Συμφωνία επιδιώκω να προετοιμάσω το Κόμμα μου. Τη Νέα Δημοκρατία», επεσήμανε.