Το «ναυάγιο» όσον αφορά τη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας επισημοποίησε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αμπατζόγλου, «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο Εθνικών Συνδιασκέψεων. Πρόταση, την οποία με καθυστέρηση αποδέχθηκε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής της, την 18η Νοεμβρίου, ημερομηνία με την οποία συμφώνησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος».

Ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη προσθέτει:

Αντιπροτείναμε  την 17η Νοεμβρίου, με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο.

«Συνεπώς, δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς τον χρόνο, για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη», καταλήγει ο κ. Αμπατζόγλου.

Η ασυμφωνία, μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, διαπιστώιηκε νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Όπως έγραψε το newpost, η συνδιάσκεψη παραπέμπεται στις καλένδες και οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου θα διεξαχθούν χωρίς προηγούμενο διάλογο. 

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ «δεν διαπίστωσα συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία.