Οριστικό «ναυάγιο» στη συνδιάσκεψη της ΝΔ

Οριστικό «ναυάγιο» στη συνδιάσκεψη της ΝΔ

Το «ναυάγιο» όσον αφορά τη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας επισημοποίησε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αμπατζόγλου, «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο Εθνικών Συνδιασκέψεων. Πρόταση, την οποία με καθυστέρηση αποδέχθηκε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής της, την 18η Νοεμβρίου, ημερομηνία με την οποία συμφώνησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος».

Ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη προσθέτει:

Αντιπροτείναμε  την 17η Νοεμβρίου, με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο.

«Συνεπώς, δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς τον χρόνο, για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη», καταλήγει ο κ. Αμπατζόγλου.

Η ασυμφωνία, μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, διαπιστώιηκε νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Όπως έγραψε το newpost, η συνδιάσκεψη παραπέμπεται στις καλένδες και οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου θα διεξαχθούν χωρίς προηγούμενο διάλογο. 

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ «δεν διαπίστωσα συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο