Με ένα επεισόδιο που… μύριζε κόντρα βγαλμένη από τα παλιά του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ του Βαγγέλη Βενιζέλου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον υπουργό αν γνωρίζει που τοποθετήθηκε ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Σταύρος Σταυρόπουλος. «Όπου τον τοποθέτησε ο αρχηγός», απάντησε ο κ. Τόσκας ο οποίος στη συνέχεια είπε: «τη λογική μου μάλλον δεν την είχατε καταλάβει από παλιά».

«Εγώ έχω καταλάβει πάρα πολλά. Εσείς με ξέρετε καλά», απάντησε ο κ. Βενιζέλος για να λάβει την ανταπάντηση: «Σας ξέρω πάρα πολύ καλά! Περισσότερο από όσο νομίζετε…».

«Τι εννοείτε κ. Τόσκα; Σας ήξερα σαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη πόρτα του κ. Μπεγλίτη και σας βρήκα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπό υπουργοποίηση», αντίτεινε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα κλίμα έντασης που φάνηκε να ξεφεύγει.

«Δεν ήμουν στη πόρτα του κ. Μπεγλίτη, ήμουν διευθυντής του γραφείου του», συνέχισε ο υπουργός για να επανέλθει και ο κ. Βενιζέλος λέγοντας: «Ως διευθυντής του γραφείου είχατε άποψη για το που θα πάει ο κάθε αξιωματικός».

«Εσείς είχατε άποψη για κάθε γραμμή της συμφωνίας για υποβρύχια. Εγώ δεν είχα ούτε για στικάκια ούτε για υποβρύχια», σημείωσε ο κ. Τόσκας με τον κ. Βενιζέλο να φωνάζει «είστε θρασύς! Και πολιτικά ανήθικος λόγω της διαδρομής σας» και τον ίδιο να αντιτείνει: «Ντροπή σας κ. Βενιζέλο».

Στο σημείο εκείνο πάντως, η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, βρήκε μια πρώτης τάξεως αφορμή να κλείσει την συνεδρίαση και το επεισόδιο που μόλις είχε εκτυλιχθεί μπροστά στους αποσβολωμένους βουλευτές.

Μετά τους βαρύτατους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς, πάντως, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους και να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις. «Έκανες βαριά προσβολή, έκανε λάθος», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Νίκο Τόσκα να απαντά: «Αν θεωρήθηκε ότι με αυτά που είπα ενέπλεξα τον Βενιζέλο με σκάνδαλα, ανακαλώ».