Δεν λέει να κοπάσει η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του Γιάννη Πανούση με αφορμή τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του. Ο πρώην υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση, με το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά απευθύνοντας δύο ερωτήματα και να σημειώνει στη συνέχεια πως η μηνυτήρια αναφορά δεν ήταν εναντίον του.

«Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και εξαπολύει πυρά εναντίον της κυβέρνησης για την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για απόρρητες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο των καταγγελιών.

Καλεί, μάλιστα, τον Πρωθυπουργό να ελέγξει τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Πανούση:

Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον  Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;).

Έντονες αντιδράσεις από το Μαξίμου

Η αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα δήλωσε ο κ. Πανούσης ήταν έντονη και ήρθε σε... δύο δόσεις. 

Κυβερνητικές πηγές έθεταν δύο ερωτήματα σχετικά με τη στάση του πρώην υπουργού:

  1. Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;
  2. Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;

Λίγη ώρα αργότερα, και επανερχόμενες στο θέμα, κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν την απορία τους για τη δήλωση του πρώην υπουργού.

«Είναι απορίας άξιο πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων»,  ανέφεραν χαρακτηριστικά.