Νέο βίντεο με το στέλεχος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου το οποίο χρονολογείται λίγο μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις φυλακές έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. 

Σε αυτό, ο κ. Λάμπρου αναφέρει πως «έγινε συζήτηση με τους ανθρώπους, καταγράφηκαν τα αιτήματα, έχω κάνει πάρα πολλές συζητήσεις με αυτούς τους ανθρώπους, έχουν γίνει δεκτά όλα μα όλα τα αιτήματά τους, γιατί ήταν δίκαια, όχι γιατί μας το είχαν πει».

Τα όσα σημειώνει το στέλεχος στου ΣΥΡΙΖΑ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που υποστήριξε χθες, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος είχε πει πως ουδέποτε έγινε διαπραγμάτευση με άλλους παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν.

«Άλλο θέμα είναι η νομοθεσία και το πως θα ετοιμαστεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και άλλο ένα αίτημα που αφορά μια απεργία πείνας ή μια συνθήκη στις φυλακές», υποστήριξε. «Δεν παύει ο κρατούμενος να είναι άνθρωπος», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης συμπληρώνοντας ότι ο ασφαλώς η πολιτεία θα πρέπει να τον ακούσει στοργικά καθώς αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος και υπογραμμίζοντας ωστόσο «η πολιτεία δεν εκβιάζεται».