Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση. 

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φάμελλος είπε πως «μόνο ο δικός του νους μπορεί να προσεγγίσει την λειτουργία του παρακράτους» και πρόσθεσε πως «μάλλον αυτή είναι η αντίληψη περί πολιτικής του κ. Μητσοτάκη» και ότι «εμείς είμαστε έξω από τέτοιες λογικές. Δεν μας αφορά αυτή η σκέψη. Ειλικρινά, του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι ως πολίτης, ως μέλος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται ούτε ως καταγγελία, ούτε ως υποψία τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. «Είμαστε απολύτως απέναντι σε τέτοιες λειτουργίες. Εξάλλου, εάν υπήρχε ένα τέτοιο γεγονός, θα είχαν ήδη επέμβει οι Εισαγγελικές Αρχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να καθαρίσει τη διαπλοκή και την διαφθορά. Επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό περί παρακράτους στον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε εμφατικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον κ. Πανούση έκανε λόγο για επιλεκτική δημοσιοποίηση και αναμετάδοση απόρρητων στοιχείων με προσωπικά δεδομένα, που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, επισημαίνοντας «διαρροές από κρατικές υπηρεσίες, μυστικές υπηρεσίες ή υπουργεία είναι απαράδεκτες, διότι είναι απόρρητα στοιχεία που σχετίζονται με την κρατική ασφάλεια. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου έχει κληθεί ο κ. Πανούσης», είπε ο κ. Φάμελλος.

Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διαχώρισε τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων από τη σύνδεση τους με την τρομοκρατία, λέγοντας ότι «δεν αποτελεί παράβαση ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με αυτά. Όλα τα δημοκρατικά κινήματα της Ευρώπης έχουν κατοχυρώσει την ενασχόλησή τους με τα δικαιώματα των φυλακισμένων».