της Άρτεμις Παραδείσου 

Η αδυναμία, ή αλλιώς η δυσκολία του οικονομικού επιτελείου να βρει ισοδύναμα στις απαιτήσεις της τρόικας δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου

Άλλωστε, τρέχει και το εξάμηνο που είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θέτοντας «ημερομηνία λήξης» στα στελέχη του. Μερικοί, βέβαια, μπορεί να βρεθούν στην «ανακύκλωση» πολύ πιο γρήγορα. 

Στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα δεν κρύβουν ότι περιμένουν περισσότερα από στελέχη όπως ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Δημήτρης Μάρδας. Η έμφαση δίνεται στο «περιμένουν», κάτι που σημαίνει ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη έχουν ακόμη χρόνο μέχρι να ακουστεί το «περίμεναν», οπότε τότε η τύχη τους θα έχει κριθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και τον Δημήτρη Μάρδα για να σταματήσει την αιμορραγία της οικονομίας από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Μέχρι στιγμής, όμως, η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει κάποιο ιδιαίτερο έργο στους δύο αυτούς τομείς. Παρολαυτά, οι δύο υπουργοί έχουν ακόμη χρόνο για να αποδείξουν την αξία τους, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι είναι συνεργάσιμοι και πρόθυμοι. 

Προθυμία και εργατικότητα αναγνωρίζουν και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος σήκωσε την καυτή πατάτα που άφησε να πέσει από τα χέρια του ο Γιάνης Βαρουφάκης το καλοκαίρι που πέρασε. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν πως θα κλείσει το deal για την ανακεφαλαιοποίηση, θέμα υψίστης σημασίας, δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για τις επιδόσεις του στο εσωτερικό. 

«Έξω πάμε καλά, ο Ευκλείδης έχει κερδίσει τον σεβασμό των θεσμών, το στοίχημα όμως θα κριθεί από τις επιδόσεις στο εσωτερικό» επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού. Το βασικό άγχος που έχουν δεν είναι άλλο από τα έσοδα, ειδικά μετά από τις αλλαγές που φαίνεται να επιβάλλει η τρόικα στη ρύθμιση των 100 δόσεων