του Γιάννη Γιαννόπουλου 

«Παιχνίδια σε βάρος της παράταξης δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει». Αυτή η φράση είναι η απάντηση στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε όσους κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αποτελεί τον εκφραστή της στενά κομματικής Νέας Δημοκρατίας. 

Η ίδια απάντηση ισχύει και για όσους (κυρίως τον Απόστολο Τζιτζικώστα ) επιμένουν στην άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος την θέση του και την αντιπαράθεση που έχει το τελευταίο διάστημα  στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να αλιεύσει ψήφους από την βάση της ΝΔ .

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης , οι συνεργάτες του και οι βουλευτές που τον στηρίζουν δεν πρόκειται να αφήσουν «να πέσει κάτω» ούτε μια κουβέντα, ούτε μια φράση που αφορά στην πορεία του ίδιου στο κόμμα και την προσφορά του στην παράταξη.

Και ήδη έχουν σαλπίσει αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας πρώτα από όλα ανιστόρητους και καιροσκόπους όσους υποστηρίζουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης κινείται σε στα στενά κομματικά πλαίσια και τους κομματικούς μηχανισμούς. Η απάντηση σε πολύ έντονο ύφος είναι ότι ποτέ ο κ. Μεϊμαράκης δεν ζήτησε αξίωμα εντός του κόμματος , ουδέποτε πίεσε για να λάβει υπουργικό θώκο και ουδέποτε έβαλε το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον του κόμματος.

«Να μην μπερδεύουν κάποιοι το παλιό με το έμπειρο», λένε οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που δηλώνουν ανοικτά ότι αποτελεί «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα που δεν πουλάει πια», την άποψη ότι ο κ. Μειμαράκης έχει παλιές αντιλήψεις και ιδέες για το κόμμα. Άλλωστε συμπληρώνουν με νόημα είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει ανέβει ένα –ένα τα σκαλοπάτια των κομματικών οργάνων και γνωρίζει και τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κ. Τσίπρα η πλευρά Μεϊμαράκη τονίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ο το πιο έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος που διαθέτει η παράταξη και ότι οι μάχες στην πολιτική κρίνονται σε δύο επίπεδα –Την κοινωνία και την Βουλή.

Και σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνία ο κ. Μεϊμαράκης έχει ερείσματα στην πιο δύσκολη και μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας που είναι η Β Αθήνας και αυτό έχει την σημασία του , σε ότι αφορά στη Βουλή είναι ο μοναδικός που έχει «περάσει» από όλες τις κοινοβουλευτικές θέσεις του κόμματος.

Τέλος, η πλευρά Μεϊμαράκη προκαλεί τους συνυποψηφίους της να χρησιμοποιήσουν αν μπορούν την λέξη «αυτοκριτική».Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει προχωρήσει σε γενναία αυτοκριτική και για τον ίδιο και για την παράταξη βάζοντας και τον εαυτό του στο κάδρο των ευθυνών για τα λάθη στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ. Στον αντίποδα οι συνυποψήφιοί του κατηγορούν μόνο τους πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς του κόμματος παρά το γεγονός ότι «υποκριτικά» όπως φαίνεται τώρα , τους στήριζαν .

Η αντεπίθεση Μεϊμαράκη έχει και συνέχεια ...