του Γιάννη Γιαννόπουλου

Αλλαγές σε πρόσωπα για να αλλάξει και η ίδια η ΝΔ προαναγγέλλει ο Απόστολος Τζιτζικώστας αν στις 22 Νοεμβρίου είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος. 

«Η παράταξη δεν έχει πια ερείσματα στην κοινωνία και σε κανέναν παραγωγικό φορέα», υποστηρίζει το στρατόπεδο Τζιτζικώστα και αυτή η σχέση πρέπει να αποκατασταθεί. 

«Η ευθύνη για την περιχαράκωση της ΝΔ σε στενούς κομματικούς μηχανισμούς βαραίνει τόσο τον κ. Σαμαρά όσο και τον κ. Μεϊμαράκη» υποστηρίζει η πλευρά Τζιτζικώστα, ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «επιλογή ήττας», αφού εκπροσωπεί το παλιό .

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο κ. Τζιτζικώστας αφορούν αρχικά στην δομή του κόμματος το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι περισσότερο «συμμετοχικό». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα νέα όργανα θα συμμετέχουν ακόμη και απλά μέλη από όλες τις οργανώσεις του κόμματος.

Στα νέα όργανα του κόμματος η επιλογή θα βασίζεται στα «ένσημα» που έχει κολλήσει ο καθένας στην επαγγελματική του διαδρομή και όχι στις «επαφές» και τις «γνωριμίες» που έχει στον κομματικό μηχανισμό.

Κορμός των νέων οργάνων της ΝΔ θα είναι οι παραγωγικές ομάδες και η νεολαία ενώ στην «εφεδρεία» δείχνουν να περνούν στελέχη ή ακόμη και βουλευτές που συμμετέχουν στα ήδη υπάρχοντα όργανα, επί σειρά ετών.

Τα ίδια τα όργανα της ΝΔ θα αλλάξουν εκτός από σύνθεση, κάτι που θεωρείται δεδομένο, και ονομασία ενώ οι συνεδριάσεις τους θα είναι σε τριπλάσιο χρόνο τακτικές από ότι είναι σήμερα. Η μη συμμετοχή κάποιου αδικαιολόγητα σε κάποιο όργανο θα οδηγεί στην αποπομπή του από αυτό έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απόλυτη συμμετοχή σε κάθε συνεδρίαση.

Ο κ. Τζιτζικώστας έχει αποφασίσει να επαναφέρει τον θεσμό των εθνικών συνδιασκέψεων με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες οι οποίες θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πρόσωπα που συγκέντρωσαν αρνητικές κριτικές το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και θα κινηθούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα διαδικασίες για την εκλογή νέων προσώπων. Στο ερώτημα αν την επόμενη ημέρα έχουν θέση στο κόμμα οι συνυποψήφιοι η πλευρά Τζιτζικώστα είναι κατηγορηματική.

«Δεν περισσεύει κανείς , όλοι θα αξιοποιηθούν, άλλωστε όλοι δήλωσαν στρατιώτες της παράταξης», είναι η απάντηση που δίνουν.