Κριτική στους χειρισμούς της ΝΔ στην υπόθεση Πανούση άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μίλησε στο Mega, και χαρακτήρισε εξαιρετικά υποτονική την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση Πανούση.

«Εάν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της ΝΔ έκανε τις ίδιες καταγγελίες που έκανε τώρα ο Πανούσης για τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, πιστεύετε ότι θα ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ίδια με της ΝΔ σήμερα; Γιατί η ΝΔ είναι τόσο ήρεμη;», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θα έπρεπε ο κ. Μεϊμαράκης και η ΝΔ να έχουν αντιδράσει εξαιρετικά πιο έντονα όλο αυτό το διάστημα, σημειώνοντας ότι «φαίνεται η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το τεράστιο θέμα να είναι απούσα».

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ίδια υπόθεση αναφερόμενος και στη διαρροή των συνομιλιών για την οποία κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

«Όταν πάει η κυβέρνηση με δύο υπουργούς και κάνει μήνυση γι΄ αυτές τις κασέτες, αποδέχεται η κυβέρνηση ότι αυτές οι κασέτες είναι γνήσιες και σοβαρές. Αλλιώς γιατί έκανε μήνυση; Για προϊόν μυθοπλασίας κάνεις μήνυση; Όταν κάνεις μήνυση λες ότι αυτά είναι απόρρητα κρατικά μυστικά που δεν πρέπει να διαρρεύσουν. Είναι απόρρητο κρατικό μυστικό οι συνομιλίες του συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης με τους τρομοκράτες στη φυλακή; Αυτό αφορά την εθνική μας ασφάλεια;», διερωτήθηκε.

Σχολιάζοντας, δε, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Πάνο Λάμπρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αφού τον στηρίζουν η σχέση με τους τρομοκράτες δεν είναι του Λάμπρου, η σχέση με τους τρομοκράτες είναι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Πρετεντέρη και την εμφάνιση της Ελένης Αυλωνίτου την περασμένη Τρίτη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπάργκο στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη... Τι καλέσατε εσείς ξανά εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο Mega; Γιατί καλείτε τους σταλινικούς στο Mega; Έχετε ξανακούσει σε χώρα του δυτικού κόσμου κόμμα να κάνει εμπάργκο σε δημοσιογράφους; Να μην τους ξανακαλέσετε καθόλου, αν σέβεστε τη Δημοκρατία... Έχετε ξανακούσει να καλείται βουλευτής σε απολογία γιατί βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή; Εαν το κόμμα αυτό είναι σταλινικό, αντιδημοκρατικό και συναλλάσεται με τρομοκράτες πρέπει να αναδείξουμε την υπόθεση αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.