current views are: 1

13 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:53

Τσίπρας: Κεντρικός ρόλος της εξωτερικής πολιτικής στη διαπραγμάτευση (Βίντεο)

Επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 08:53’
αρθρο-newpost

Επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός.

«Κεντρικός ο ρόλος της εξωτερικής πολιτικής στην διαπραγμάτευση. Ελπίζω να τελειώσει κάποτε γιατί είμαστε σε διαρκή διαπράγματευση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως πρόσθεσε, «έχω καιρό να έρθω στο ΥΠΕΞ. Λόγω και του επικείμενου ταξιδιού μας στην Τουρκία, έρχομαι για να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία».

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται αναλυτικά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ενόψει της επίσκεψής του στην Άγκυρα.

Αναλυτικά ο διάλογος

Κοτζιάς: Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Πρωθυπουργό. Είναι μεγάλη η τιμή για μας. Η επίσκεψή του γίνεται και για να συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για να επισκεφτεί εμάς, εδώ στο Υπουργείο.

Τσίπρας: Έχω καιρό να΄ρθω σε αυτό το Υπουργείο.

Κοτζιάς: Και ως Πρωθυπουργός, δεν ξανάρθατε, μου φαίνεται.

Τσίπρας: Αλλά νομίζω, παρότι δεν έχω έρθει, η εξωτερική πολιτική παίζει κεντρικό ρόλο και στη διαπραγματευτική δυναμική της χώρας, η οποία είναι ανεξάντλητη, διότι είμαστε διαρκώς σε διαπραγμάτευση.

Αλλά, ενόψει και της προσφυγικής κρίσης και του επικείμενου ταξιδιού μας στην Τουρκία, νομίζω ότι πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση. Θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, ώστε να αξιοποιήσουμε το momentum, όπως λέτε κι εσείς οι διπλωμάτες, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.

Κοτζιάς: Καλώς ήλθατε και πάλι, κύριε Πρωθυπουργέ.


σχετικα αρθρα