current views are: 2

13 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:49

Αντεπίθεση Θεοδωράκη στις κινήσεις των επίδοξων δελφίνων

Με ψυχραιμία παρακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης τις κινήσεις των επίδοξων δελφίνων του στο Ποτάμι. 

Δημοσίευση 12:49’
αρθρο-newpost

Με ψυχραιμία παρακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης τις κινήσεις των επίδοξων δελφίνων του στο Ποτάμι. 

Της Άρτεμις Παραδείσου  

Με ψυχραιμία παρακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης τις κινήσεις των επίδοξων δελφίνων του στο Ποτάμι. Γνωρίζει ότι ο Χάρης Θεοχάρης φιλοδοξεί να τον διαδεχτεί, ώστε να είναι αυτός που θα διαπραγματευτεί τη συμμετοχή του κόμματος στην οικουμενική που βλέπει να πλησιάζει. Ξέρει ακόμη ότι ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός το έχουν “δίπορτο” με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τα δύο στελέχη κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά δεν έχουν κρύψει τον ενδιαφέρον τους για την υπόθεση της κεντροαριστεράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σταύρος Θεοδωράκης κέρδισε μία νίκη και χρόνο επιβάλλοντας την αναβολή του συνεδρίου. Από τον Δεκέμβριο πήγε για την ερχόμενη Άνοιξη και… βλέπουμε. Στόχος του είναι να βρίσκεται ακόμη στην καρέκλα του προέδρου όταν ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τις διεργασίες για την ανεύρεση νέων κυβερνητικών εταίρων. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί πως τους επόμενους μήνες οι δρόμοι του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου θα χωρίσουν και ότι θα κληθούν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων να σχηματίσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση του προοδευτικού πόλου. Την εκτίμησή του αυτή ο πρόεδρος του Ποταμιού τη βασίζει σε πληροφορίες που έχει συλλέξει από τις διεθνείς του επαφές. Έχει πλέον πειστεί ότι οι δανειστές δεν επιθυμούν οικουμενική, αλλά μία κυβέρνηση του κέντρου και της αριστεράς, ώστε ΝΔ και ΑΝΕΛ να μείνουν σε θέση εφεδρείας για την επόμενη μέρα. “Για να μη ξημερώσει ποτέ η Χρυσή Αυγή” σύμφωνα με έκφραση συνεργάτη του. 

Αν φθάσει μέχρι το κυβερνητικό σχήμα η τύχη του πλέον θα κριθεί από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του νέου υπουργικού συμβουλίου. Στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να… κάψει όσους σήμερα τον αμφισβητούν. Σε κάθε περίπτωση θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα ως κυβερνητικός εταίρος. Θα έχει κεντρικό ρόλο στις συσκέψεις των αρχηγών, γεγονότα που ενισχύουν την εικόνα του θεσμικού παίκτη που θέλει να δημιουργήσει για τον εαυτό του.


σχετικα αρθρα