current views are: 1

13 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:27

Τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης στην κρίσιμη συνάντηση με τους δανειστές

Με το καυτό θέμα των πλειστηριασμών στα χέρια προσέρχεται η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους δανειστές.

Δημοσίευση 12:27’
αρθρο-newpost

Με το καυτό θέμα των πλειστηριασμών στα χέρια προσέρχεται η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους δανειστές.

Με το καυτό θέμα των πλειστηριασμών στα χέρια προσέρχεται η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους δανειστές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει στα κυβερνητικά στελέχη να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι αύριο Σάββατο προκειμένου το EuroWorking Group της Κυριακής να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση.  

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) στις 4 το απόγευμα. Κατόπιν θα ακολουθήσει η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές προκειμένου να επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη λύση για το ζήτημα των πλειστηριασμών.  

Εξάλλου όπως έγραψε το Newpost νωρίτερα, η διαφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει μειωθεί σε βαθμό που επιτρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου να αισιοδοξεί συγκρατημένα ότι στο τέλος θα βρεθεί μία κοινά αποδεκτή φόρμουλα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost τα υπόλοιπα ανοικτά ζητήματα όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων, ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και οι αμοιβές των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φαίνεται ότι έχουν κλείσει. 

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στις 100 δόσεις κυβέρνηση και δανειστές φέρονται να έχουν συμφωνήσει στη σταδιακή μείωση της απώλειας της ρύθμισης και ειδικότερα για το α΄εξάμηνο του 2016 η ρύθμιση θα χάνεται στις 30 ημέρες και για το β ΄εξάμηνο του το περιθώριο θα μειώνεται στις 15 ημέρες. 

Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παραμένει ως ισοδύναμο ο τζόγος γενικά χωρίς να εξειδικεύεται αν ισχύουν τα 5 λεπτά ανά στήλη παιχνιδιού του ΟΠΑΠ. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν συμφωνηθεί οι αμοιβές και η νομική ασυλία των μελών του.


σχετικα αρθρα