Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της αξιολόγησης εξέφρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας

Αναφερόμενος στο παράλληλο πρόγραμμα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στα κρίσιμα υπουργεία γίνεται μια σοβαρή δουλειά και σχεδιασμός για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στους τομείς της εργασίας και της κοινωνικής οικονομίας.

Σημείωσε δε ότι, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της αξιολόγησης, η κυβέρνηση έχοντας πάρει βαθιά ανάσα θα προχωρήσει στην παρουσίαση και την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

Σε ερώτηση για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, υπογράμμισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι υποχρέωση της Πολιτείας αν θέλουμε να είμαστε ένα σύγχρονο προοδευτικό κράτος και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση αυτή θα αναμετρηθεί με τον εαυτό της ώστε να αφήσει ανεξίτηλο ριζοσπαστικό στίγμα για μια σειρά από τομές». Επισήμανε δε την ανακοίνωση της επανασύστασης της επιτροπής με αντικείμενο την εκκλησιαστική περιουσία και τη σύσταση ευρείας επιτροπής για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας.

Για την υπόθεση του Γιάννη Πανούση, ο Π. Ρήγας ανέφερε ότι προκαλεί ερωτηματικά ο χρόνος που επέλεξε για να απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα, «σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος είναι εκείνος που θα πρέπει να απαντήσει αν εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ή εμπλέκεται σε ένα σχέδιο χωρίς να είναι επιλογή του».

Τόνισε, όμως, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν αγγίζουν μόνο τα όρια της γελοιότητας, αλλά είναι χυδαίες και προσβλητικές και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην σκληρή στάση της Ευρώπης, είπε στον Real fm πως η πίεση που ασκείται από τους νεοφιλελευθέρους κύκλους έχει στόχο να μην μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να επιτευχθεί τελικά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Τέλος, για τις φημολογούμενες διακοπές ρεύματος ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τις διακοπές ρεύματος, επισήμανε ότι και η ΔΕΗ έχει βγάλει διάψευση για τα δημοσιεύματα που υπήρξαν σε σχέση με αυτό και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά σε ό,τι πλήττει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.