Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση του Νίκου Βούτση να διαλύσει την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας λόγο για «αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση, που βάζει ταφόπετρα για κάθε διεκδίκηση για ''κούρεμα'' του χρέους».

Στη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, η οποία μιλά και για «εξόφληση γραμματίων προς τους πιστωτές», αναφέρονται και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι «η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».

Τέλος η ΛΑΕ εκφράζει την ανησυχία της για το τι προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος εκ μέρους της Βουλής για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων.

«Μήπως και αυτές οι διεκδικήσεις έγιναν “καπνός” για να μη διαταράσονται οι φιλικές σχέσεις με Μέρκελ και Σόϊμπλε;», καταλήγει η ανακοίνωση.