Μεγάλο προβάδισμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ώρα που στο σύνολο ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα στους ψηφοφόρους της ΝΔ του Σεπτεμβρίου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταγράφει προβάδισμα για την προεδρία με 47,5%, και ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 17%, ο Κυριάκος Μητσοτσάκης με 15,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8,5%. 

Στο σύνολο των ψηφοφόρων τα ποσοστά έχουν ως εξής: 

Την ίδια ώρα, σε ποσοστό 61%, οι ερωτηθέντες - στο σύνολο ψηφοφόρων- προκρίνουν την διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση της παράταξης. Το 23,5% προκρίνει εκλογή από το συνέδριο και το 15,5% απάντησε «δεν ξέρω».

Το 63% των ψηφοφόρων της ΝΔ θέλει εκλογή από τη βάση, το 29,5% από συνέδριο και το 7,5% απάντησε «δεν ξέρω». 

Κατά τα άλλα, μεταξύ των υποψηφίων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συγκεντρώνει την συμπάθεια των ερωτηθέντων, καθώς θα ήταν κατά πλειοψηφία αυτός που θα επέλεγαν για να συζητήσουν ένα σοβαρό πρόβλημα μαζί του, αλλά και ως παρέα για ένα δείπνο. Θα ήταν όμως και ο σύμβουλος ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ που θα προτιμούσαν αν ήταν οι ίδιοι υπουργοί. 

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση